Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν - Ρώσος μεγιστάνας

Sputnik/Ekaterina Chesnokova
Freepen.gr - Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν αποφέρει αποτελέσματα που είναι αντίθετα από τους δηλωμένους στόχους τους, δήλωσε ο μεγιστάνας των μετάλλων Alisher Usmanov.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera την Πέμπτη, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι το καθεστώς των κυρώσεων έχει κάνει μέχρι στιγμής μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά στη Ρωσία.

«Ήθελαν να βλάψουν τη ρωσική οικονομία, και εδώ αναπτύσσεται. Ήθελαν να τιμωρήσουν την επιχειρηματική ελίτ και οι Ρώσοι έφεραν τα χρήματα πίσω στην πατρίδα τους. Η ρωσική οικονομία προσαρμόζεται στις κυρώσεις, ενώ οι γειτονικές αγορές υποφέρουν. Η Ευρώπη απορρίπτει τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και αναγκάζεται να τους αγοράζει σε πολύ υψηλότερη τιμή», δήλωσε στο δημοσίευμα.

Ο Ουσμάνοφ καταδίκασε επίσης την πολιτική κυρώσεων της ΕΕ που στοχεύει άτομα που θεωρούνται κοντά στη ρωσική ηγεσία.

Η Δύση έχει κάνει «κολοσσιαίο λάθος» διώκοντας Ρώσους επιχειρηματίες για πολιτικούς λόγους, επειδή «δεν επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων», υποστήριξε.

«Οι κυρώσεις είναι ένδειξη ανικανότητας», εκτίμησε, προσθέτοντας πως η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συμβιβασμού και διαπραγματεύσεων.

Ο Ουσμάνοφ κατέχει μερίδιο στον γίγαντα σιδήρου-μετάλλου και χάλυβα Metalloinvest, καθώς και στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών MegaFon. Η καθαρή του περιουσία ανέρχεται σε 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον καθιστά μεταξύ των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail