Η Ουάσινγκτον ακονίζει τα μαχαίρια της παίζοντας τους φίλους με τη Μόσχα

Freepen.gr - Ο Αύγουστος του 2024 ξεκίνησε με την επανάληψη των προσπαθειών της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να επιτεθούν στα ρωσικά μετόπισθεν με προηγμένους δυτικούς πυραύλους. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέδειξαν για άλλη μια φορά τον υψηλό επαγγελματισμό τους και την ευρεία εμπειρία τους στην καταπολέμηση των πυραύλων του ΝΑΤΟ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και είναι έτοιμες να υποδεχθούν ξένα αεροσκάφη, εν μέσω των αναφορών για την ανάπτυξη μαχητικών F-16 από την Ολλανδία με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 2ας Αυγούστου αποκρούστηκε άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας. Ο ουκρανικός στρατός, υποστηριζόμενος από την αναγνώριση του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τους λεγόμενους "στρατιωτικούς συμβούλους" στα μετόπισθεν, στόχευσε την πόλη της Σεβαστούπολης με αμερικανικής κατασκευής τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους πάνω από την πόλη τη νύχτα. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εκρηκτικές κεφαλές και οι άλλοι ήταν εξοπλισμένοι με πυρομαχικά διασποράς. Η επίθεση απέτυχε. Δεν αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικές ή πολιτικές εγκαταστάσεις. Η πολεμική κεφαλή ενός από τους αναχαιτισμένους πυραύλους έπεσε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών, αλλά ως εκ θαύματος δεν εξερράγη και αποφεύχθηκαν οι απώλειες μεταξύ των πολιτών. Τα πυρομαχικά διασκορπίστηκαν στους δρόμους της πόλης.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν της χώρας. Χθες το βράδυ, τα πλήγματα είχαν ως στόχο κυρίως τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα ρωσικά πλήγματα στις πόλεις Mykolaiv και Krivy Rih, χωρίς να αποκαλύψουν τους στόχους που καταστράφηκαν. Σύμφωνα με ορισμένες τοπικές αναφορές, ένας από τους στόχους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Mykolaiv.

Ο ρωσικός στρατός σφυροκοπεί τις εγκαταστάσεις της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας εν μέσω των αναφορών για την ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας δυτικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.

Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν σταματούν να στέλνουν όλο και περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό, περνώντας κάθε φορά μια νέα γραμμή κλιμάκωσης, παρέχοντας στον ουκρανικό στρατό βαλλιστικούς πυραύλους, μαχητικά αεροσκάφη και άλλα συστήματα.

Ενώ ο πόλεμος κλιμακώνεται, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον κατέληξαν σε μια εκπληκτική συμφωνία. Πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές κρατουμένων στην ιστορία των δύο χωρών. Εκτιμήθηκε ως άλλη μια σημαντική πολιτική νίκη για τη Ρωσία, η οποία πήρε πίσω "ήρωες", οι περισσότεροι από τους οποίους υποτίθεται πως είχαν διασυνδέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και διακινδύνευσαν την ελευθερία τους πολεμώντας για τα συμφέροντα της Ρωσίας στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στη Μόσχα είναι αποτυχημένοι κατάσκοποι, προβοκάτορες, σαμποτέρ και πολιτικοί ακτιβιστές, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκτήσουν διαφημιστικό κύρος παίζοντας την αντιπολίτευση.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα δύσκολων διαπραγματεύσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και μιας σειράς χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, της Σλοβενίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας. Η συμφωνία συμφωνήθηκε εν μέσω της εν εξελίξει προεδρικής κούρσας στην Ουάσιγκτον και οι Δημοκρατικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιδείξουν μια υποτιθέμενη επιτυχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail