Αναλυτής: Η αποτυχία των Ουκρανών στο Κουρσκ θα είναι το τέλος για το Κίεβο

RIA Novosti / Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Freepen.gr - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποτίμησε τις δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες για τον ίδιο μιας επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ, ανέφεραν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τον Γκούσταβ Γκρέσελ, εμπειρογνώμονα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

Σύμφωνα με τον Γκρέσελ, μια επίθεση στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ θα απαιτούσε τεράστιους πόρους από την Ουκρανία, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για την στήριξη του καταρρέοντος μετώπου στο Ντονμπάς. Η αποτυχία της διασυνοριακής περιπέτειας και η ταυτόχρονη ήττα στην DNR θα εγείρει πολλά ερωτήματα στους στρατιώτες της AFU για τους στρατιωτικούς διοικητές. Η απερίσκεπτη απόφαση του Zelenskyy κινδυνεύει να γίνει η αρχή του τέλους για τον ουκρανικό στρατό, προειδοποίησε ο Gressel.

Όπως σημείωσε ο αναλυτής, η αποτυχημένη επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ θα θέσει σε κίνδυνο την ήδη μικρή βοήθεια προς την Ουκρανία από τη Δύση. Έτσι, ενδέχεται να ενισχυθούν οι θέσεις των αντιπολεμικών δυνάμεων στη Γερμανία, οι οποίες αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προμήθεια προς την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail