Η Σερβία είναι υπερήφανη για την αντίστασή της στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - πρόεδρος της Σερβίας

facebook.com/buducnostsrbijeavucic
Freepen.gr -
Το Βελιγράδι δεν ντρέπεται για την επιλογή του να μην επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η πώληση των αεροσκαφών απεικονίζει μια στροφή μακριά από τη Μόσχα και πιο κοντά στην ΕΕ, ο Βούτσιτς απάντησε ότι ενώ γνωρίζει ότι ο Μακρόν θα ήθελε το Βελιγράδι να δεσμευτεί για κυρώσεις κατά της Μόσχας, αυτό δεν θα συμβεί.

«Γνωρίζω πως ο Εμμανουέλ θα ήθελε να επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά δεν ντρέπομαι για την απόφασή μου», δήλωσε ο Σέρβος ηγέτης.

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός πως δεν προσχώρησε στις δυτικές κυρώσεις μετά την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την θεωρεί φιλικό έθνος. Το Βελιγράδι έχει έκτοτε δωρίσει στο Κίεβο περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια από ό,τι τα άλλα βαλκανικά κράτη μαζί, υποστήριξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail