Φιντάν: Ερντογάν και Άσαντ μπορεί να έχουν συνομιλίες σε τρίτη χώρα

pixabay / Ben_Kerckx
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να έχουν συνομιλίες σε τρίτη χώρα καθώς η Άγκυρα θέλει η Δαμασκός να ξεκινήσει διάλογο με τη συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sabah.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Άσαντ εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο συνοριακό σημείο ελέγχου, ανέφερε προηγουμένως η εφημερίδα Türkiye. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, συζήτησε την ημερομηνία και τον τόπο της συνάντησης μεταξύ των ηγετών της Τουρκίας και της Συρίας την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Ιμπραήμ Καλίν.

«Εάν η συνάντηση πραγματοποιηθεί, θα πραγματοποιηθεί σε τρίτη χώρα, αλλά χωρίς λεπτομέρειες ακόμη», είπε ο Φιντάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά δηλώνει τη σημασία της παρουσίας των Ιρανών εκπροσώπων στη συνάντηση, αλλά για την Άγκυρα προτεραιότητα είναι το γεγονός της ίδιας της συνάντησης.

Ο Φιντάν σημείωσε ότι ο διάλογος με τους Σύρους αξιωματούχους για τον τόπο και την ημερομηνία της συνάντησης συνεχίζεται, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς ημερομηνίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail