Η Κίνα προειδοποιεί αξιωματούχο των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Φιλιππίνων στη θαλάσσια διαμάχη

Freepen.gr - «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις διμερείς συνθήκες ως δικαιολογία για να υπονομεύσουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, ούτε πρέπει να υποστηρίζουν ή να επικροτούν τις ενέργειες παραβίασης των Φιλιππίνων», δήλωσε ο Γουάνγκ στον Σάλιβαν, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CCTV, όπως μετέδωσε το AFP.

Ο Σάλιβαν προσγειώθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα την Τρίτη για τριήμερο ταξίδι, λέγοντας κατά την άφιξή του ότι προσβλέπει σε «έναν πολύ παραγωγικό γύρο συνομιλιών» με τον υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ.

Οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες, κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα την Κίνα για την αύξηση των περιφερειακών εντάσεων, με το Τόκιο να κατηγορεί το Πεκίνο ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο του και τη Μανίλα να την αποκαλεί τον «μεγαλύτερο διαταράκτη» της ειρήνης στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με το CCTV, ο Γουάνγκ τόνισε στον Σάλιβαν ότι «η Κίνα είναι σταθερά προσηλωμένη στη διαφύλαξη της εδαφικής κυριαρχίας και των θαλάσσιων δικαιωμάτων της στα νησιά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail