Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος πολλαπλών πυραύλων την Τρίτη, ανέφερε η εφημερίδα του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων.

Η αμυντική έκθεση της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι το όπλο θα καθιστούσε δυνατή μια μεγάλης κλίμακας αιφνιδιαστική επίθεση στη Σεούλ, την πρωτεύουσα, και τις γύρω περιοχές, μετέδωσε το NHK.

Η εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε την Τετάρτη ότι ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμαστική εκτόξευση βλημάτων διαμετρήματος 240 χιλιοστών την Τρίτη.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα βλήματα των πυραύλων διαθέτουν ένα νέο σύστημα καθοδήγησης που εφαρμόστηκε πρόσφατα και ενισχυμένη καταστροφική ισχύ. Το δημοσίευμα περιελάμβανε μια εικόνα ενός βλήματος που φέρεται να έπληξε με ακρίβεια έναν στόχο.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Κιμ έθεσε μια σημαντική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την παραγωγή των νέων πυροβόλων και τον εξοπλισμό των μονάδων του στρατού με αυτά. Ο Κιμ είχε δηλώσει προηγουμένως πως οι αναπτύξεις θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σύστημα βρίσκεται σε παραγωγή σε αμυντικές βιομηχανικές επιχειρήσεις που υπάγονται στη Δεύτερη Οικονομική Επιτροπή που επιβλέπει την αμυντική βιομηχανία.

Παρατηρητές λένε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση δείχνει την στάση της Πιονγκγιάνγκ να αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, οι οποίες διεξάγουν κοινή στρατιωτική άσκηση μέχρι την Πέμπτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail