Λουκασένκο: Οι Ουκρανοί αποστρέφονται τον Ζελένσκι - Δεν υπάρχουν πια ναζιστές στη χώρα

Freepen.gr - Η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει επαφή με τον ίδιο της το λαό, ο οποίος δεν θέλει να πεθάνει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει χάσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας.

Η νεοναζιστική ιδεολογία του Κιέβου δεν έχει απήχηση στον πληθυσμό της Ουκρανίας, δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης σε συνέντευξή του στο κανάλι Russia-1 που κυκλοφόρησε την Κυριακή.

«Δεν υπάρχουν πλέον ναζιστές», υποστήριξε, υποστηρίζοντας πως οι λίγοι “λυσσασμένοι” εθνικιστές που παραμένουν στην Ουκρανία “δεν καθορίζουν πλέον την τάση”, δήλωσε ο πρόεδρος. Έτσι, η γειτονική χώρα έχει ουσιαστικά «αποναζιστικοποιηθεί», είπε.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, περίπου το 70% των Ουκρανών «μισούν τον Ζελένσκι επειδή άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει, επειδή πεθαίνουν άνθρωποι». Ο Λευκορώσος ηγέτης δεν ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από τις εκτιμήσεις του, αλλά σημείωσε ότι το έθνος του αντιμετώπισε πρόσφατα μια μεγάλη εισροή Ουκρανών σε πολεμική ηλικία, οι οποίοι «φεύγουν από τον πόλεμο» μαζί με τις οικογένειές τους.

Η Λευκορωσία παρέχει σε ορισμένους από αυτούς εργασία και στέγαση, δήλωσε ο Λουκασένκο, ενώ άλλοι μετακινούνται πιο μακριά προς τα δυτικά κράτη. «Από αυτούς, το 99% είναι άνδρες που δεν θέλουν να πολεμήσουν», πρόσθεσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail