Η Ρωσία πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Sputnik / Russian Defense Ministry
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας. Ο Ουκρανός Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναγνώρισε ότι η χώρα βίωσε ένα από τα πιο εκτεταμένα μπαράζ των τελευταίων μηνών, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το υπουργείο ανέφερε ότι «μια μαζική επίθεση υψηλής ακρίβειας» κατά της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε με τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από αέρος και θαλάσσης, καθώς και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το μπαράζ είχε στόχο εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν το αμυντικό βιομηχανικό συγκρότημα της χώρας, σημείωσαν αξιωματούχοι.

«Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι επλήγησαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, το υπουργείο έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλήγμα και έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τις εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επίθεση. Είπε ότι τα πλήγματα στόχευαν ηλεκτρικούς υποσταθμούς στις περιφέρειες Κίεβο, Βίννιτσα, Ζιτομίρ, Χμελνίτσκι, Ντνεπροπετρόφσκ, Πολτάβα, Νικολάεφ, Κίροβογκραντ και Οδησσό, καθώς και σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου στις περιφέρειες Λβιβ, Ιβάνο-Φρανκίφσκ και Χάρκοβο.

Εκτός από τις ενεργειακές υποδομές, η Ρωσία έπληξε επίσης αεροδρόμια στις περιοχές του Κιέβου και του Ντνεπροπετρόφσκ που αποθήκευαν αεροπορικά πυρομαχικά που προμηθεύονταν από τη Δύση, δήλωσαν αξιωματούχοι, χαρακτηρίζοντας το χτύπημα ως επιτυχία. «Εντοπίστηκαν διακοπές ρεύματος και διακόπηκε η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στην πρώτη γραμμή του μετώπου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail