Η Γερμανία θα επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης

pixabay / TechLine
Freepen.gr - Οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα θα συνεχιστούν γύρω από τη Γερμανία μέχρι να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον αρχηγό της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν στο Ροστόκ.

Αν και οι αριθμοί έχουν αρχίσει να μειώνονται, παραμένουν υψηλότεροι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

«Δεν είμαι διατεθειμένη να αποδεχθώ αυτούς τους αριθμούς», τόνισε η Faeser. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να είναι απογοητευμένο από την άνιση κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung. Η Faeser επεσήμανε πως λίγες μόνο χώρες επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος του μεταναστευτικού βάρους.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι υφιστάμενοι έλεγχοι στα σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και την Ελβετία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, το οποίο εγκρίθηκε την άνοιξη. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμη, ενώ το νωρίτερο τέλος των ελέγχων αναμένεται τον Ιούνιο του 2025.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail