Το Ισραήλ αναμένει από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους να βοηθήσουν στο βομβαρδισμό του Ιράν

x.com/Israel_katz
Freepen.gr - Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ δήλωσε ότι η χώρα του αναμένει όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Γαλλίας, να συνδράμουν σε επιθετικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης.

Ο Κατζ έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Στεφάν Σεζούρν στην Ιερουσαλήμ την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του στην εβραϊκή γλώσσα.

«Το Ισραήλ αναμένει από τη Γαλλία και τη Βρετανία να ξεκαθαρίσουν δημοσίως στο Ιράν πως είναι απαράδεκτο να επιτεθεί στο Ισραήλ και ότι αν το Ιράν επιτεθεί, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα συμπράξει με το Ισραήλ όχι μόνο στην άμυνα αλλά και σε μια επίθεση εναντίον σημαντικών στόχων στο Ιράν», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Ο Katz επανέλαβε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι έκανε «σαφές» στους συναδέλφους του πως θα πρέπει να δηλώσουν δημόσια ότι οι χώρες τους «θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στο χτύπημα στόχων στο Ιράν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail