Σταμάτησε η ουκρανική επίθεση στη ρωσική περιοχή Κουρσκ

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ. Ως αποτέλεσμα των διήμερων σφοδρών μαχών, η ουκρανική επίθεση παρέλυσε. Ορισμένες ουκρανικές ομάδες εφόδου ανακόπηκαν και περιορίστηκαν με μάχες θέσεων, ενώ οι υπόλοιπες ήδη υποχωρούσαν, γράφει το southfront.press.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 1000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι γραμμές του μετώπου αλλάζουν γρήγορα στην περιοχή του Κουρσκ.

Το πρωί της 9ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να εξαπέλυσαν αντεπίθεση βόρεια της Σούντζα. Μάχες βρίσκονταν σε εξέλιξη στο χωριό Malaya Loknya.

Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Sudzha, οι ομάδες εφόδου τους με τεθωρακισμένα οχήματα επιχείρησαν να προχωρήσουν ανατολικότερα κατά μήκος του δρόμου. Οι επιθέσεις απέτυχαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το πεδίο της μάχης, οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν πίσω στη Sudzha και πήραν άμυνα στο χωριό Goncharovka στα δυτικά περίχωρα.

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, οι οποίες εισήλθαν στην πόλη και καθαρίζουν τους δρόμους καταστρέφοντας την ουκρανική ομάδα.

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ έχουν ως στόχο να περιορίσουν τις ενέργειες του εχθρού, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για την προσέγγιση των εφεδρειών του συνδυασμένου στρατού.

Ο ουκρανικός στρατός στέλνει επίσης μεγάλες δυνάμεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την άμυνά του στους κατακτημένους οικισμούς.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές κυνηγούν η μία τα οχήματα της άλλης που κινούνται προς το μέτωπο. Τη νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πλήγματα ακριβείας με τα αμερικανικής κατασκευής MLRS HIMARS που είναι οπλισμένα με πυρομαχικά διασποράς. Ως αποτέλεσμα, μια ρωσική στρατιωτική φάλαγγα καταστράφηκε κοντά στο Rylsk.

Τη νύχτα, ο ρωσικός και ο ουκρανικός στρατός αντάλλαξαν μαζικά πλήγματα ο ένας στα μετόπισθεν του άλλου. Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επιτέθηκαν σε στόχους στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Dnepropetrovsk, Zaporozhie, Kirovograd και Poltava. Παράλληλα, μαζικά ρωσικά πλήγματα σφυροκοπούν την περιοχή του Sumy, όπου ο ουκρανικός στρατός συγκέντρωσε δυνάμεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επανέλαβαν τις μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρσκ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 75 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν χθες το βράδυ. Άλλη μια νυχτερινή επίθεση αποκρούστηκε στη Σεβαστούπολη. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν UAV, μη επανδρωμένα σκάφη και τουλάχιστον έναν πύραυλο Neptune. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Το Κίεβο δεν εγκαταλείπει επίσης τις προσπάθειες να πυροδοτήσει μια νέα εστία εχθροπραξιών στα ρωσικά μετόπισθεν. Τη νύχτα της 9ης Αυγούστου, άλλα 12 ουκρανικά μαχητικά καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης επιχείρησης προσγείωσης στην περιοχή Kirburn Spit στην περιοχή Kherson.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail