Γιατί η Δύση μισεί τη Ρωσία - Μια συζήτηση με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν

Συνάντησα για πρώτη φορά τον Αλεξάντερ Ντούγκιν τον Δεκέμβριο του 2023, κατά τη διάρκεια του πρώτου μου ταξιδιού στη Μόσχα. Δεν ήξερα πολλά για τον Αλεξάντερ πέρα από τις δημόσιες ιστορίες που τον περιέγραφαν ως «εγκέφαλο του Πούτιν» και ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον έβαλε στη λίστα με τις κυρώσεις. Εδώ είναι η εξήγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ:

Larry Johnson - sonar21.com/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Alexander Dugin (Dugin), ορίστηκε για πρώτη φορά το 2015 σύμφωνα με το E.O. 13660 ως υπεύθυνος ή συμμέτοχος σε ενέργειες ή πολιτικές που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια, την σταθερότητα ή την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Ο Dugin ήταν ηγέτης της Ευρασιατικής Ένωσης Νεολαίας, η οποία στρατολόγησε ενεργά άτομα με στρατιωτική και πολεμική εμπειρία για να πολεμήσουν για λογαριασμό της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και έχει δηλώσει ότι έχει μυστική παρουσία στην Ουκρανία.

Ο Dugin ελέγχει την Geopolitica, έναν ιστότοπο που χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τους Ρώσους υπερεθνικιστές για τη διάδοση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας με στόχο το δυτικό και άλλο κοινό. Για παράδειγμα, στις 8 Φεβρουαρίου 2022, η Geopolitica δημοσίευσε ένα άρθρο που κατηγορούσε ψευδώς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι προκαλούν πόλεμο με τη Ρωσία, προκειμένου να «τρομοκρατήσουν περαιτέρω τον αμερικανικό λαό με κάθε είδους κακόβουλους τρόπους».
Μάλιστα, κύριε. Ένας πραγματικός μάστορας της παραπληροφόρησης. Τιμωρήθηκε επειδή είπε την αλήθεια. Ναι, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν τον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά όχι για να «τρομοκρατήσουν τον αμερικανικό λαό». Όχι. Ο σκοπός ήταν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να καταστρέψουν τη Ρωσία. Πραγματικά απλό.

Τέλος πάντων, ο άνθρωπος που συνάντησα στη Μόσχα είναι ένας ήπιος λόγιος. Δεν είναι κάποιος άγριος προπαγανδιστής. Είναι φιλόσοφος και μελετητής. Γνώρισα επίσης την υπέροχη σύζυγό του, τη Ναταλία, η οποία είναι και αυτή μια επιστήμονας. Δύο πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, είχα φροντίσει να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του μοναδικού τους παιδιού, της Darina Dugina, που δολοφονήθηκε από βομβιστική επίθεση Ουκρανών τρομοκρατών το 2022. Κουβαλούν το βάρος αυτής της απώλειας με αξιοπρέπεια και χάρη.

Κατάφερα να περάσω περισσότερο χρόνο με τον Αλεξάντερ και τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ταξιδιών μου στη Μόσχα - τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο - και περάσαμε αρκετό χρόνο συζητώντας για τον αναδυόμενο πολυκομβικό κόσμο (γνωστός και ως πολυπολικός) και τις επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια.

Είδα τη συνέντευξη του Τάκερ με τον Αλεξάντερ και συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν πολλά στην ιστορία του που δεν διερευνήθηκαν σε αυτή τη συζήτηση. Έτσι αποφάσισα να επικοινωνήσω και να προσκαλέσω τον Αλεξάντερ να κάνουμε μια συνομιλία μέσω βίντεο και εκείνος συμφώνησε ευγενικά. Ιδού το αποτέλεσμα

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail