Εμπειρογνώμονας: Η ανάπτυξη πυραύλων στη Γερμανία εγκυμονεί κινδύνους για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

ΑΡ Photo/Μatthias Schrader
Freepen.gr - Η απόφαση που ανακοινώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους τόσο για την ίδια τη Γερμανία όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Βινοκούροφ, καθηγητής στη Διπλωματική Ακαδημία του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικής-Διπλωματικής Ανάλυσης και Αξιολογήσεων, μιλώντας στο RIA Novosti.

Έτσι σχολίασε την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν στο γερμανικό έδαφος από το 2026 νέα πυροβόλα όπλα με μεγαλύτερη εμβέλεια από αυτά που αναπτύσσονται σήμερα στην Ευρώπη.

«Η αμερικανο-γερμανική συμφωνία πυραύλων, αντί για την υποσχεμένη ασφάλεια, είναι γεμάτη νέους κινδύνους -τόσο για τη Γερμανία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη -και πρώτα απ' όλα η Γερμανία- γίνεται και πάλι στόχος μιας πιθανής επίθεσης από ρωσικούς πυραύλους», είπε ο Vinokurov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail