Οι ΗΠΑ συνιστούν τη «μεγαλύτερη πυρηνική απειλή» - Κίνα

Global Look Press
Freepen.gr - Η Αμερική αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για τον κόσμο όσον αφορά τους κινδύνους μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης, δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ζανγκ Σιαογκάνγκ. Το Πεκίνο έχει κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι λαμβάνει «ανεύθυνες αποφάσεις» στην προσπάθειά της να διατηρήσει την ηγεμονία της, μεταξύ άλλων μέσω του εκφοβισμού της διεθνούς κοινότητας με το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Η καταγγελτική δήλωση ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του Πενταγώνου να αναβαθμίσει τις αμερικανικές δυνάμεις της Ιαπωνίας σε ένα κοινό αρχηγείο δυνάμεων υπό τη διοίκηση ενός αξιωματικού τριών αστέρων που αναφέρεται στον διοικητή της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού. Η ανακοίνωση έγινε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στα τέλη Ιουλίου μετά τη συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ιαπωνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Llyod Austin χαιρέτισε τότε την εξέλιξη ως «μία από τις ισχυρότερες βελτιώσεις των στρατιωτικών μας δεσμών με την Ιαπωνία εδώ και 70 χρόνια». Είπε επίσης πως οι δύο πλευρές «πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή συνάντηση δύο συν δύο σε υπουργικό επίπεδο για την εκτεταμένη αποτροπή, και αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να «υπερασπιστούν την Ιαπωνία με όλο το φάσμα των δυνατοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών μας δυνατοτήτων», σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail