Ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κούβα προσφέρουν εναλλακτική λύση στις ΗΠΑ

Photo: function.mil.ru by Министерство обороны Российской Федерации, CC BY 4.0
Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία στην Κούβα για να προσφέρει εναλλακτική λύση στην ηγεσία των ΗΠΑ

Freepen.gr - Η αποστολή πολεμικών πλοίων από τη Ρωσία στην Κούβα στις 27 Ιουλίου δείχνει ότι η Ρωσία προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον και την ηγεσία της, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του γαλλικού στρατού Michel Goya στο LCI.

"Σημαίνει πως η Ρωσία επέστρεψε στη διεθνή σκηνή ως εναλλακτική λύση έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών. (...) [Οι Ρώσοι] αρχίζουν να υποστηρίζουν τις χώρες [που βοηθούσε η Σοβιετική Ένωση] επειδή έχουν τα μέσα να το κάνουν", δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής.

Στις 27 Ιουλίου, πολεμικά πλοία του στόλου της Βαλτικής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού εισήλθαν στο λιμάνι της Αβάνας. Τα πλοία παρέμειναν στο λιμάνι μέχρι τις 30 Ιουλίου. Οι άνδρες του ρωσικού ναυτικού πραγματοποίησαν επισκέψεις ευγένειας στον διοικητή του Επαναστατικού Ναυτικού της Κούβας και στον κυβερνήτη της Αβάνας.

Μια ομάδα πολεμικών πλοίων του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκε την Κούβα τον Ιούνιο του 2024. Η ομάδα με επικεφαλής τη φρεγάτα "Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov" και το πυρηνικό υποβρύχιο "Kazan" έκαναν στάση στην Αβάνα. Το γεγονός προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το πολεμικό πλοίο "Ναύαρχος Gorshkov".

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail