Ειδικός δεν απέκλεισε την πιθανότητα σύγκρουσης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

U.S. Navy / David Flewellyn
Freepen.gr - Το ενδεχόμενο μιας ένοπλης σύγκρουσης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν μπορεί να αποκλειστεί σήμερα, δήλωσε στην εφημερίδα South China Morning Post ο Wu Shiqun, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, σήμερα η Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει καταστεί σημαντικός παράγοντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη διατήρηση της ηγεμονίας τους στον δυτικό Ειρηνικό και τη διατήρηση της θαλάσσιας υπεροχής τους. Για την Κίνα, είναι μια σημαντική θαλάσσια οδός που παρέχει πρόσβαση στον δυτικό Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό. Επιπλέον, όπως σημειώνει ο Wu Shiqun, εάν η Κίνα υποστεί πυρηνικό πλήγμα, θα ανταποδώσει από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι η Ουάσινγκτον έχει εγκαταλείψει την ουδετερότητά της στις διαμάχες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας επειδή δεν είναι προς το στρατηγικό της συμφέρον. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ έχουν «αρχίσει να προκαλούν» την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα και προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις της Κίνας με άλλες χώρες της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail