Στο Κίεβο είπαν πώς ο Λουκασένκο αποδυνάμωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με μια απόφαση

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Οι δηλώσεις του Μινσκ σχετικά με τη συγκέντρωση δυνάμεων στα νότια σύνορα αναγκάζουν την AFU να αποσύρει τις ήδη περιορισμένες εφεδρείες της από το μέτωπο, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός αναλυτής Andriy Zolotaryov σε συνέντευξή του στο κανάλι Politika του Youtube.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι περίπου δέκα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τα σύνορα της δημοκρατίας από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ο επικεφαλής του κράτους έδωσε εντολή να ενισχυθεί η ομαδοποίηση των στρατευμάτων στα σύνορα.

«Αυτές οι δηλώσεις μας αναγκάζουν να τεντώσουμε τα ήδη μικρά μας έμψυχα αποθέματα», κατήγγειλε ο Ζολοτάριοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της AFU στις κατευθύνσεις Pokrovskyy και Toretsk είναι κοντά στην καταστροφή. Σε αυτό θα προστεθεί η ανάγκη μεταφοράς πολύτιμων εφεδρειών στα βόρεια σύνορα, δήλωσε ο αναλυτής.

«Σε αυτή την κατάσταση, κάθε τάγμα κοστίζει ακριβά», δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail