Έλεγχος του πληθυσμού: Περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε μόνιμη στείρωση επειδή δε θέλουν ποτέ να κάνουν παιδιά

Μεγάλος αριθμός νεαρών γυναικών στα είκοσι και τριάντα τους χρόνια υποβάλλονται σε μόνιμη στείρωση προκειμένου να είναι απολύτως σίγουρες ότι δε θα μείνουν ποτέ έγκυες. Παλαιότερα, ήταν εξαιρετικά σπάνιο να ακούσει κανείς πως μια νεαρή γυναίκα στειρωνόταν κατά τη διάρκεια της ακμής της αναπαραγωγικής της ηλικίας, αλλά τώρα είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Όπως θα δείτε παρακάτω, πολλοί ενήλικες στις ΗΠΑ δε θεωρούν πλέον την απόκτηση παιδιών ή το γάμο πολύ σημαντικούς στόχους στη ζωή. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αντ' αυτού, πολλοί από αυτούς επικεντρώνονται σε άλλες επιδιώξεις και δε θέλουν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες να τα χαλάσουν αυτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι νέοι ενήλικες φτάνουν τα πράγματα στα άκρα, κάνοντας μόνιμη στείρωση. Σύμφωνα με μια εθνική μελέτη, υπήρξε μια πολύ απότομη αύξηση του αριθμού των σαλπιγγικών στειρώσεων και των αγγειεκτομών αμέσως μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την υπόθεση Roe v. Wade:

Η εθνική μελέτη, που δημοσιεύεται σήμερα σε ερευνητική επιστολή του JAMA Health ForumTrusted Source, είναι η πρώτη που αξιολογεί τις επιπτώσεις της ιστορικής απόφασης Dobbs v. Jackson στα μέτρα μόνιμης στείρωσης μεταξύ των νέων ενηλίκων.

Εξετάζοντας στοιχεία από 113 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ερευνητές πολιτικής από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης διαπίστωσαν μια απότομη αύξηση σε εθνικό επίπεδο των σαλπιγγοστειρώσεων και των αγγειεκτομών μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 18-30 ετών.
Η αύξηση των στειρώσεων ήταν ιδιαίτερα απότομη για τις νεαρές γυναίκες.

Στην πραγματικότητα, το ποσοστό στειρώσεων για νεαρές γυναίκες σχεδόν διπλασιάστηκε:
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την απόφαση Dobbs υπήρξε άμεση αύξηση 58 διαδικασιών στείρωσης για τις γυναίκες ή περίπου 5,31 διαδικασίες το μήνα ανά 100.000 άτομα. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο ποσοστό των 2,84 διαδικασιών ανά μήνα για τις γυναίκες
Μια 25χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής, ονόματι Jurnee McKay, ρωτήθηκε πρόσφατα γιατί αποφάσισε να στειρωθεί και παρουσίασε ένα μακρύ κατάλογο λόγων για τους οποίους δεν θέλει ποτέ να μείνει έγκυος:
Όταν η Jurnee McKay, 25 ετών, φαντάζεται να κάνει παιδιά, μια σειρά από τρομακτικά σενάρια αναδύονται στο μυαλό της: οι «φρίκες» του τοκετού, οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, ένας αδύνατος πιθανός σύντροφος, τα υπέρογκα έξοδα φροντίδας των παιδιών.

Οι περιορισμοί φροντίδας των αμβλώσεων είναι επίσης στη λίστα με τους φόβους της. Έτσι, η κυρία ΜακΚέι, φοιτήτρια νοσηλευτικής στο Ορλάντο, αποφάσισε να εξαλείψει την πιθανότητα τυχαίας εγκυμοσύνης. Αλλά ο πρώτος γιατρός που συμβουλεύτηκε αρνήθηκε να αφαιρέσει τις σάλπιγγες της, είπε, επιμένοντας πως μπορεί να αλλάξει γνώμη αφού συναντήσει την «αδελφή ψυχή» της.
Φυσικά η McKay απέχει πολύ από το να είναι μόνη.

Δυστυχώς, μια μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Pew Research Center ανακάλυψε πως το τμήμα του πληθυσμού που δεν ενδιαφέρεται για την ανατροφή των παιδιών έχει αυξηθεί:
Όπως η κ. ΜακΚέι, ένας αυξανόμενος αριθμός ενηλίκων στις ΗΠΑ λένε ότι είναι απίθανο να μεγαλώσουν παιδιά, σύμφωνα με μια μελέτη που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από το Ερευνητικό Κέντρο Pew. Όταν η έρευνα διεξήχθη το 2023, το 47 τοις εκατό των νεότερων των 50 ετών χωρίς παιδιά δήλωσαν πως ήταν απίθανο να κάνουν ποτέ παιδιά, μια αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων από το 2018.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί τα παιδιά δεν ήταν στο μέλλον τους, το 57 τοις εκατό είπε ότι απλά δεν ήθελαν να τα έχουν. Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να ανταποκριθούν με αυτόν τον τρόπο από τους άνδρες (64 τοις εκατό έναντι 50 τοις εκατό). Άλλοι λόγοι περιελάμβαναν την επιθυμία να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα, όπως η καριέρα ή τα ενδιαφέροντά τους, ανησυχίες για την κατάσταση του κόσμου· ανησυχίες για το κόστος που συνεπάγεται η ανατροφή ενός παιδιού, ανησυχίες για το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής· και να μην έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο.
Πού στο καλό λοιπόν όλοι αυτοί οι νέοι παίρνουν αυτές τις ιδέες;

Είναι δυνατόν να επηρεάζονται να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο;

Εκατομμύρια εκατομμύρια νέοι μας έχουν ενστερνιστεί πλήρως τις αξίες που κηρύττουν πολιτικοί όπως η Kamala Harris:
Το βίντεο που επανεμφανίστηκε δείχνει την Kamala Harris να υποστηρίζει πως οι νέοι δεν πρέπει να κάνουν παιδιά λόγω της κλιματικής αλλαγής

Αποκαλεί το άγχος του κλίματος «το φόβο για το μέλλον και το άγνωστο για το αν έχει νόημα να σκέφτεσαι καν να κάνεις παιδιά».
Περιττό να πούμε ότι πολλές νεαρές γυναίκες που στειρώνονται μόνιμα τώρα θα εύχονταν να ανακαλέσουν αυτήν την απόφαση αργότερα.

Και κάθε κοινωνία που δεν εκτιμά το γάμο, την οικογένεια και τα παιδιά δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει για πολύ.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό γεννήσεων είναι κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης από τη δεκαετία του 1970 και πέρυσι έπεσε σε ένα ολοκαίνουργιο ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών:
Το ποσοστό στις ΗΠΑ παραμένει γενικά κάτω ή γύρω από τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, ή αυτό που είναι γνωστό ως «ποσοστό αντικατάστασης», από τη δεκαετία του 1970. Ο ρυθμός 1,62 το 2023 σηματοδοτεί νέο χαμηλό και σημάδι χρόνιας πτώσης.
Ο μόνος λόγος που ο πληθυσμός μας εξακολουθεί να αυξάνεται είναι λόγω των επιπέδων ρεκόρ της μετανάστευσης.

Διαφορετικά, ο πληθυσμός μας θα συρρικνωνόταν σταθερά.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, χρειαζόμαστε μια επανάσταση στις καρδιές και στο μυαλό των νέων μας.

Γιατί αυτή την στιγμή μεγάλος αριθμός από αυτούς δεν εκτιμούν καθόλου τον γάμο και τα παιδιά:
Όταν ρωτήθηκε τι χρειάζεται για να ζήσετε μια ικανοποιητική ζωή, το κοινό δίνει προτεραιότητα στην ικανοποίηση από την εργασία και τη φιλία έναντι του γάμου και της γονεϊκότητας. Περίπου το 71% όλων των ενηλίκων λέει ότι το να έχουν μια δουλειά ή μια καριέρα που τους αρέσει είναι εξαιρετικά ή πολύ σημαντικό προκειμένου οι άνθρωποι να ζήσουν μια ικανοποιητική ζωή. Και το 61% λέει πως το να έχεις στενούς φίλους είναι εξίσου σημαντικό.

Μόνο περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες λέει ότι το να έχουν παιδιά (26%) ή να είναι παντρεμένοι (23%) είναι εξαιρετικά ή πολύ σημαντικά για να ζήσουν μια ικανοποιητική ζωή. Ένας τρίτος λέει πως καθένα από αυτά είναι κάπως σημαντικό. Και το 42% και το 44%, αντίστοιχα, λένε ότι το να έχεις παιδιά ή να είσαι παντρεμένος δεν είναι πολύ ή καθόλου σημαντικό.

Το 24% των ενηλίκων θεωρεί το να έχει πολλά χρήματα ως εξαιρετικά ή πολύ σημαντικό για μια ικανοποιητική ζωή, ενώ ένα άλλο 49% λέει πως αυτό είναι κάπως σημαντικό. Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες (27%) λένε ότι αυτό δεν είναι πολύ ή καθόλου σημαντικό.
Εκείνοι που πιστεύουν στον έλεγχο του πληθυσμού έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά πείθοντας εκατομμύρια επί εκατομμύρια νέους μας πως δεν είναι επιθυμητό να έχουν παιδιά.

Έχουμε εκπαιδευτεί να κυνηγάμε τα χρήματα, αλλά αυτός είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί στην αληθινή ευτυχία.

Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι επίσης εξαιρετικά άθλιοι.

Παρακαλώ μην εξαγοράζετε τα ψέματα που προσπαθεί να σας πουλήσει η κοινωνία.

Το να επιλέξετε να στειρωθείτε δεν είναι η απάντηση και είναι μια απόφαση για την οποία θα μπορούσατε να μετανιώσετε βαθιά στην πορεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail