Η Τσεχία και η Σλοβακία αποκομίζουν οφέλη από τον εξοπλισμό της Ουκρανίας

Facebook/Tankers
Freepen.gr - Ο τσεχικός στρατός θα παραλάβει 14 επιπλέον τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Leopard 2A4 και ένα τεχνικό όχημα διάσωσης Büffel 3 από τη Γερμανία σε αντάλλαγμα για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε το τσεχικό υπουργείο Άμυνας, γράφει η infostart.hu.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πουλήσουν επίσης 12 επιθετικά ελικόπτερα Viper με σημαντική έκπτωση στη Σλοβακία, η οποία είχε προηγουμένως δωρίσει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία.

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του στόλου των αρμάτων μάχης του τσεχικού στρατού. Ο δομικά απαρχαιωμένος σοβιετικός εξοπλισμός αντικαθίσταται από νέα, σύγχρονα μηχανήματα ικανά να πολεμήσουν στο σημερινό πεδίο μάχης. Το Υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας θεωρεί την άφιξη των νέων αρμάτων ως ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο σλοβακικός στρατός βρίσκεται επίσης σε διαδικασία ανάπτυξης. Την περασμένη εβδομάδα, τα δύο πρώτα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 έφτασαν στην αεροπορική βάση Kuchyňa- η Σλοβακία έχει παραγγείλει συνολικά 14.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν επίσης την πώληση 12 επιθετικών ελικοπτέρων Viper με πυραύλους Hellfire με σημαντική έκπτωση, συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Η προσφορά είναι τόσο συμφέρουσα επειδή η Σλοβακία δώρισε προηγουμένως τα μαχητικά της MiG-29 στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail