Ο Πούτιν βασίζεται στη λογική που η Δύση έχει εγκαταλείψει

kremlin.ru
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας παλιομοδίτης Αμερικανός φιλελεύθερος. Πιστεύει στη λογική, στην καλή θέληση, στην επίλυση των πραγμάτων και στις συμφωνίες, παρά το γεγονός ότι έχει μηδενικές αποδείξεις πως υπάρχει τέτοια αμοιβαία πίστη στη Δύση.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ψευδαισθήσεις του Πούτιν έχουν προκαλέσει στον ίδιο και στη Ρωσία εξαιρετικές δυσκολίες. Η Ρωσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πόλεμο στην Ουκρανία, αν και ο Πούτιν εξακολουθεί να μην φαίνεται να το συνειδητοποιεί, αναφερόμενος σε αυτήν ως "περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση", παρά το προφανές γεγονός ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι ΗΠΑ.

Είναι λυπηρό πως ο Πούτιν, ένας άνθρωπος με καλές προθέσεις, δεν έχει τους ομολόγους του στον δυτικό κόσμο.

Τώρα έρχεται στο φως ότι οι βρετανικές και ουκρανικές κυβερνήσεις σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τόσο τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν όσο και τον υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ κατά την παρέλαση της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη. https://news.mail.ru/politics/62240282/?frommail=1

Στις στήλες μου έχω αναφέρει αρκετές φορές ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ είναι υποψήφιοι για δολοφονία. Η πρόσφατη απόπειρα κατά του Τραμπ, η οποία έχει αφαιρεθεί από την "επικαιρότητα", έχει τώρα συνδυαστεί με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, στη ρωσική εθνική τηλεόραση πως ο Μπελούσοφ τηλεφώνησε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και ματαίωσε το σχέδιο δολοφονίας, εξηγώντας, προφανώς, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόπειρα δολοφονίας σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή των αγγλοσαξονικών αφεντικών του Κιέβου".

Παρόλα αυτά, ο Πούτιν θέλει να διαπραγματευτεί το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης. Πώς ακριβώς διαπραγματεύεσαι με ανθρώπους που προσπαθούν να σε δολοφονήσουν;


Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της μεσοβασιλείας Πούτιν, σήμερα αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα ξεκάθαρο όραμα. Εδώ είναι τα τελευταία του λόγια, και αναρωτιέται κανείς αν τα ακούει ο Πούτιν:

"Από αυτή την στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να αποκτήσει ανοιχτά εξωτερικό χαρακτήρα. Μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω σε αυτό που εξακολουθεί να υπάρχει ως Ουκρανία. Στην Οδησσό, στο Χάρκοβο, στο Ντνεπροπετρόφσκ, στο Νικολάεφ. Στο Κίεβο και παραπέρα. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τα αναγνωρισμένα σύνορα".

Με άλλα λόγια, η ανούσια "περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση" θα πρέπει να τελειώσει και να τελειώνει. Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε.

Ο φιλελευθερισμός στον οποίο πιστεύει ο Πούτιν δεν υπάρχει πλέον στη Δύση. Γιατί λοιπόν ο Πούτιν στηρίζεται σε αυτόν;

Θέτω αυτά τα ερωτήματα επειδή φαίνεται ότι ο συνδυασμός των προκλήσεων της Ουάσιγκτον και της ρωσικής αυτοσυγκράτησης οδηγεί σε έναν τρομερό πόλεμο που δεν συμφέρει κανέναν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail