Κόκκινες γραμμές και σύνδεση μεταξύ Ισραηλινής και Ουκρανικής κρίσης

Freepen.gr - Ξαφνικά, η ουκρανική κρίση κατέστη προβληματική λόγω της έντασής της, η οποία απαιτεί προμήθειες όπλων σε ποσότητες και χρονικά πλαίσια που ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ευρώπη είναι ακόμη έτοιμες να παράσχουν. Αρχικά, αυτή η έλλειψη ετοιμότητας οφειλόταν σε πολιτικούς λόγους, και αφού η Ουάσιγκτον έσπασε τη θέληση των χωρών της ΕΕ, οι λόγοι απέκτησαν οικονομικό και τεχνολογικό χαρακτήρα, σημειώνει ο πολιτικός επιστήμων, Denis Baturin σε άρθρο του για το interaffairs.ru

Ως εκ τούτου, με μια πιθανή μετατόπιση του ενδιαφέροντος στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία η Δύση, και κυρίως οι ΗΠΑ, χρειάζονται κάποιου είδους ανακωχή, διαπραγματεύσεις, με μια λέξη - μια αποκλιμάκωση, ένα πάγωμα. Αυτό είναι το κύριο στοίχημα τώρα, αυτό είναι κάτι για το οποίο η Δύση θα πιέσει. Αυτό έχει ήδη εξηγηθεί στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί με κάποιες εδαφικές απώλειες. Ίσως, αυτή είναι η κύρια σύνδεση μεταξύ των κρίσεων, με την έννοια πως προσπαθούν να διαχειριστούν αυτές τις κρίσεις και να ρυθμίσουν την ένταση της αντιπαράθεσης.

Εδώ το ζήτημα των κόκκινων γραμμών στο πλαίσιο της μεθόδου διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία. Το Ισραήλ ξεκάθαρα και ανοιχτά ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές: ολική καταστροφή και θάνατος χιλιάδων ανθρώπων στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, τη Λωρίδα της Γάζας, και τώρα η δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν και ο οποίος σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης στην κατοικία του στην Τεχεράνη.

Αυτή η επίθεση και οι δηλώσεις σχετικά με την ετοιμότητα για κάθε είδους στρατιωτική δράση είναι η προσφορά του Ισραήλ για μια μεγάλης κλίμακας περιφερειακή σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail