Η υποστήριξη του Κένεντι στον Τραμπ θα προκαλέσει σεισμική μετατόπιση στην κούρσα για το Λευκό Οίκο;

Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ έτοιμος να λάβει τη βασική υποστήριξη που χρειάζεται για να κερδίσει την προεδρία; Υπήρξαν πολλές ανατροπές σε αυτή την προεκλογική περίοδο και τώρα προέκυψε άλλη μία. Αναφέρεται ότι ο Robert F. Kennedy Jr. θα εγκαταλείψει την κούρσα την Παρασκευή και θα υποστηρίξει επίσημα τον Trump. Σε μια τόσο στενή κούρσα, αυτή η υποστήριξη θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει μεγάλη διαφορά. Ορισμένες πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως ο Τραμπ προηγείται οριακά, αλλά άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η Καμάλα Χάρις προηγείται οριακά. Εάν ο RFK Jr. μπορεί να δώσει μια ώθηση έστω και μερικών ποσοστιαίων μονάδων στον Τραμπ, αυτό θα ήταν σημαντικό.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή τη στιγμή, ο RFK Jr. δεν επιβεβαιώνει δημόσια τίποτα. Αλλά το ABC News και το NBC News έχουν μιλήσει και οι δύο με «ανώνυμες πηγές» που λένε ότι ο RFK Jr. θα εγκαταλείψει σίγουρα και θα υποστηρίξει τον Τραμπ την Παρασκευή:
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σχεδιάζει να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα την Παρασκευή και να υποστηρίξει τον υποψήφιο του GOP Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ABC News και το NBC News που επικαλούνται ανώνυμες πηγές.
Αν μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της εκστρατείας του, θα δείτε ότι ο Κένεντι έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στη χώρα σχετικά με την «οδική του πορεία προς τα εμπρός» το πρωί της Παρασκευής
PHOENIX, AZ — 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 — Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος Robert F. Kennedy Jr. θα μιλήσει ζωντανά στο έθνος την Παρασκευή για την παρούσα ιστορική στιγμή και την πορεία του προς τα εμπρός.

ΤΙ: Ο Kennedy θα απευθυνθεί στο έθνος
ΠΟΤΕ: Παρασκευή, 23 Αυγούστου στις 2 μ.μ. ET/11 π.μ. PT, άφιξη έως τις 10 π.μ. PT
ΠΟΥ: Phoenix, AZ (η διεύθυνση θα δοθεί στο διαπιστευμένο τύπο)
Είναι ενδιαφέρον πως ο Τραμπ έχει επίσης προγραμματιστεί να βρεθεί στο Φοίνιξ την Παρασκευή.

Πιστεύετε ότι αυτό είναι απλώς μια σύμπτωση;

Φυσικά και όχι.

Σύμφωνα με το ABC News , υπάρχει πιθανότητα ο Κένεντι να εμφανιστεί στην σκηνή στην εκδήλωση του Τραμπ το βράδυ της Παρασκευής, αλλά τίποτα δεν έχει «οριστικοποιηθεί» προς το παρόν:
Ένα πιθανό σενάριο που συζητείται είναι να εμφανιστεί ο Κένεντι στην σκηνή με τον Τραμπ σε εκδήλωση στο Φοίνιξ την Παρασκευή, αν και οι πηγές προειδοποίησαν ότι η σκέψη του Κένεντι θα μπορούσε πάντα να αλλάξει και πηγές κοντά στον Τραμπ λένε πως κανένα σχέδιο για την Παρασκευή δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Αυτή είναι μια πραγματικά εκπληκτική εξέλιξη.

Την Τετάρτη, ο JD Vance επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μεγάλη επικοινωνία μεταξύ της εκστρατείας του Κένεντι και της εκστρατείας του Τραμπ:
Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, γερουσιαστής JD Vance από το Οχάιο, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι «υπήρξε πολλή επικοινωνία πέρα ​​δώθε» μεταξύ του Κένεντι και της εκστρατείας του.

«Δεν έχω μιλήσει προσωπικά με τον RFK, αλλά ξέρω ότι υπήρξε μεγάλη επικοινωνία μεταξύ του RFK, της εκστρατείας και αυτής της εκστρατείας», δήλωσε ο Vance. «Κοιτάξτε, το επιχείρημά μας προς τον RFK, και θα το πω αμέσως τώρα, επειδή, φυσικά, δεν έχει αποσυρθεί ακόμα, είναι, κοιτάξτε: Αν θέλετε ένα Δημοκρατικό Κόμμα που προστάτευε τους Αμερικανούς εργαζόμενους και υποστήριζε ισχυρά σύνορα, ίσως διαφωνούσε με τους Ρεπουμπλικάνους σε θέματα όπως η φορολογική πολιτική, αυτό το κόμμα δεν υπάρχει πια».
Προφανώς υπάρχουν τρία εξέχοντα άτομα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να πείσουν τον Κένεντι να υποστηρίξει τον Τραμπ.

Σύμφωνα με το NBC News, αυτά τα τρία άτομα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο Τάκερ Κάρλσον και ένας πολύ πλούσιος δωρητής ονόματι Omeed Malik:
Το να πειστεί ο Κένεντι να στηρίξει τον Τραμπ ήταν ένα συνεχιζόμενο έργο του πρωτότοκου γιου του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, του πρώην παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον και του πλούσιου δωρητή Ομέεντ Μάλικ, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τις προσπάθειες που ζήτησε ανωνυμία για να αποκαλύψει τις εσωτερικές συζητήσεις της εκστρατείας. Οι τρεις άνδρες έχουν εργαστεί στα παρασκήνια σε συναντήσεις και τηλεφωνήματα και με τους δύο εντολείς για να διαπραγματευτούν την αποχώρηση και την έγκριση του Κένεντι, είπε η πηγή.
Τελικά, έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Το παν είναι η σύναψη συμφωνιών και ο Τραμπ πρόκειται να κλείσει μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες που έχει κάνει ποτέ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Κένεντι μπορεί να κάνει μια κίνηση τώρα είναι επειδή η καμπάνια του έχει σχεδόν ξεμείνει από χρήματα
Η εκστρατεία του Κένεντι φαινόταν να ξεμένει από χρήματα, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Στο τέλος του περασμένου μήνα, η καμπάνια του Κένεντι χρωστούσε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια δολάρια και είχε μόνο 3,9 εκατομμύρια δολάρια στο χέρι.
Ο Κένεντι θα μπορούσε να παραμείνει στην κούρσα και να έχει τεράστια χρέη, αλλά σε αυτό το σημείο έχει γίνει σαφές ότι δεν έχει πιθανότητα να επικρατήσει.

Δυστυχώς, χρειάζονται πολλά χρήματα για να διεκδικήσετε το αξίωμα αυτές τις μέρες, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν προσπαθείτε να διεκδικήσετε να γίνεται πρόεδρος.

Πώς θα μοιάζει λοιπόν ο αγώνας στο μέλλον;

Πολλοί συντηρητικοί είναι πεπεισμένοι ότι η υποστήριξη του Κένεντι θα είναι μια τεράστια ώθηση για τον Τραμπ. Για παράδειγμα, ο Ντάρεν Μπίτι πιστεύει πως η υποστήριξη του Κένεντι θα μπορούσε να δώσει στον Τραμπ «άμεση» άνοδο δύο ή τριών ποσοστιαίων μονάδων στις δημοσκοπήσεις σε όλες τις αμφίρροπες πολιτείες:
Αν αυτό είναι αλήθεια, θα αλλάξει το παιχνίδι. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ανατρέψει την κούρσα, δίνοντας στον Πρόεδρο Τραμπ ένα άμεσο προβάδισμα δύο έως τριών μονάδων σε όλες τις πολιτείες με διακυμάνσεις, με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στην πορεία. Τώρα, φανταστείτε τον RFK Jr. να βγαίνει στην προεκλογική εκστρατεία για τον Τραμπ - αυτό θα ήταν τεράστιο.
Από την άλλη πλευρά, πολλοί στα αριστερά προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον αντίκτυπο που θα έχει η υποστήριξη του Κένεντι στον αγώνα. Τα παρακάτω προέρχονται από την Washington Post
Ίσως το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη εδώ, και πάλι, είναι ότι απλά δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί υποστηρικτές του Κένεντι. Αν ο Τραμπ συγκεντρώσει πλήρως τους μισούς από αυτούς, αυτό προσθέτει μερικές μονάδες στην εθνική του υποστήριξη και, σύμφωνα με τον μέσο όρο του 538, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τη Χάρις. Η ανακοίνωση της Παρασκευής μπορεί να είναι μια προσπάθεια να πατήσει πάνω στην όποια βελτίωση βλέπει η Χάρις από το συνέδριο, αλλά, δεν είναι πως ο Κένεντι έχει μεγάλη βάση ή ότι θεωρείται με ευρεία εύνοια από τους Αμερικανούς. (Μεταξύ όσων έχουν άποψη, θεωρείται περισσότερο αρνητικός παρά θετικός με διαφορά έξι μονάδων στον μέσο όρο του 538).
Ποιος έχει δίκιο λοιπόν;

Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε.

Σε αυτό το στάδιο, κοιτάμε έναν πολύ κοντινό αγώνα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time , αυτές οι εκλογές θα αποφασιστούν μόνο από επτά εξαιρετικά σημαντικές πολιτείες.

Αυτές οι πολιτείες αιώρησης είναι η Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Αριζόνα και η Νεβάδα.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια θα χυθούν σε αυτές τις πολιτείες και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου έθνους θα αγνοηθεί λίγο πολύ.

Και οι δύο πλευρές αισθάνονται ότι το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, και κυριολεκτικά θα αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου για όποια πλευρά χάσει.

Προσωπικά, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο χάος μετά την ημέρα των εκλογών παρά πριν από αυτήν.

Πραγματικά κινούμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή και δεν νομίζω ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να χειριστεί αυτό που πρόκειται να συμβεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail