Η Ουκρανία κινδυνεύει με μακελειό μετά την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ

Photo: function.mil.ru by Министерство обороны Российской Федерации, CC BY 4.0
Freepen.gr - Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Sladkov πιστεύει ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει λουτρό αίματος ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή του Κουρσκ. Αυτό θα συμβεί εάν ο ρωσικός στρατός περικυκλώσει τους Ουκρανούς και τους παγιδεύσει στο έδαφός του.

Ο Sladkov αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία ανέφερε ότι οι AFU δέχονται μαζικές αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα πυροβολικού. "Δεν τα καταφέρνουν", σημείωσε ο ανταποκριτής. Σύμφωνα με τον Sladkov, οι Ουκρανοί μαχητές απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Sudzha και στράφηκαν προς τον οικισμό Korenevo. Ωστόσο, οι επιθέσεις στα μετόπισθεν των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζονται.

"Τα επιθετικά μας αεροσκάφη Su-25 και τα μαχητικά μας ελικόπτερα πλήττουν ασταμάτητα τον εχθρό. Η AFU είναι άτυχη γιατί η περιοχή αυτή είναι γεμάτη με ενεργά ρωσικά πολεμικά αεροδρόμια. Χτυπήσαμε τις εφεδρείες στο Sumy, τις οποίες ο εχθρός δεν μπορεί να σχηματίσει για να προχωρήσει για να βοηθήσει την ομάδα του στην περιοχή του Kursk", έγραψε. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις οδηγούν τις εφεδρείες σε ομαδικούς στόχους, τους οποίους στη συνέχεια ο ρωσικός στρατός εκμηδενίζει.

Τα ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν να διασπάσουν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου. Οι μάχες στη συνοριακή περιοχή δεν έχουν ακόμη σταματήσει. Οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν να τραβούν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στην περιοχή του Κουρσκ, παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί βαριές απώλειες.


* πληροφορία pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail