Η ενοχοποιητική παραδοχή του Μπάιντεν για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίθεση κατά της Ρωσίας

Photo: SCF
Κόβει την ανάσα αυτό που συμβαίνει με την επίθεση στις περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό είναι όσο πιο κοντά μπορεί να φτάσει στην πραγματοποίηση του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, αν δεν συμβαίνει ήδη.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε τη βαθιά εμπλοκή των ΗΠΑ στην εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στη Ρωσία. Η αυτάρεσκη, αδιάφορη παραδοχή είναι σοκαριστική. Ο Μπάιντεν δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι αξιωματούχοι του βρίσκονταν σε «συνεχή επαφή» με το καθεστώς του Κιέβου για την επίθεση που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου. Ο Μπάιντεν πρόσθεσε με απροκάλυπτη ευχαρίστηση ότι η εισβολή δημιούργησε ένα «πραγματικό δίλημμα» για τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Φαίνεται πιθανό πως η καλοκαιρινή επίθεση θα ακολουθήσει τον ίδιο ατυχή δρόμο με την περσινή επίθεση της Ουκρανίας που έλαβε χώρα στην κύρια εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς, την περιοχή που ήταν παλαιότερα η ανατολική Ουκρανία αλλά πλέον αποτελεί νομικά μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η επίθεση το περασμένο καλοκαίρι αποδείχθηκε καταστροφική για τις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς η ανώτερη ρωσική άμυνα τις αποδεκάτισε. Όπως και με την επίθεση του φετινού καλοκαιριού, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υπερθεμάτισαν πολύ για τα αρχικά κέρδη. Αλλά η αισιοδοξία δίνει τη θέση της στην πραγματικότητα ότι οι ρωσικές δυνάμεις περιορίζουν τη διασυνοριακή επιδρομή και τελικά θα εκδιώξουν τα ουκρανικά στρατεύματα. Υπάρχουν ενδείξεις πως η ουκρανική πλευρά έχει χάσει πάνω από 2.000 απώλειες τις τελευταίες 10 ημέρες και έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από την καταστροφή στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.

Παρ' όλα αυτά, είναι ανησυχητικό αυτό που έχει ξεκινήσει το καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία δέχεται εισβολή από ξένο εχθρό μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όταν η ναζιστική Γερμανία διεξήγαγε τον γενοκτονικό της πόλεμο. Κατά ειρωνικό τρόπο, ένα σημείο καμπής σε εκείνον τον πόλεμο ήταν στην περιοχή του Κουρσκ, όταν ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τη Βέρμαχτ.

Ο συμβολισμός των σημερινών γεγονότων στο Κουρσκ και στο Μπέλγκοροντ είναι τρομακτικός. Εδώ έχουμε Ουκρανούς μαχητές που δοξάζουν το Τρίτο Ράιχ φορώντας ναζιστικά κράνη ενώ τρομοκρατούν Ρώσους πολίτες. Βιντεοσκοπημένο υλικό δείχνει σκόπιμους βομβαρδισμούς σπιτιών και πολυκατοικιών αμάχων σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως εκστρατεία καμένης γης. Έως και 200.000 άμαχοι έχουν εκκενωθεί από τις περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Η δύναμη εισβολής είναι εξοπλισμένη με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για έναν απίστευτο απόηχο της ιστορίας όπου γερμανικά, βρετανικά και αμερικανικά τανκς αλωνίζουν σε ρωσικό έδαφος και τρομοκρατούν πόλεις και χωριά. Επιπλέον, υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι το εχθρικό πεζικό αποτελείται από ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πολωνία μαζί με τους νεοναζί της Ουκρανίας.

Με λίγα και συγκλονιστικά λόγια: Το ΝΑΤΟ έχει εισβάλει στη Ρωσία με μια εκστρατεία τρόμου που αναπαράγει τη ναζιστική Γερμανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν επισήμως ότι δεν εμπλέκονται και ότι το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε αυτή την επίθεση ανεξάρτητα.

Αυτή η αθώα προσποίηση είναι κατάπτυστη. Αυτή η διπροσωπία συνεχίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η Δύση εξοπλίζει μια δύναμη πληρεξουσίων μέχρι τα δόντια για να επιτεθεί στη Ρωσία από το πραξικόπημα της CIA στο Κίεβο το 2014, το οποίο κορυφώθηκε με ανοιχτό πόλεμο τον Φεβρουάριο του 2022. Η επιθετική ικανότητα του δυτικού οπλισμού έχει αυξηθεί ανελέητα σε σημείο που η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο προμηθεύουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιτρέπουν δημοσίως τη χρήση αυτών των όπλων.

Η πλευρά του ΝΑΤΟ έχει παραδώσει άρματα μάχης κύριου πεδίου και τις τελευταίες εβδομάδες μαχητικά αεροσκάφη F-16 που δυνητικά είναι ικανά για χρήση πυρηνικών όπλων. Ο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει την προμήθεια πυραύλων JASSM που εκτοξεύονται από αέρος με βεληνεκές άνω των 350 χιλιομέτρων. Η απόσταση από το Sudzha στο Κουρσκ, που φέρεται να έχει καταληφθεί από την πλευρά του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, μέχρι τη Μόσχα, είναι λίγο πάνω από 600 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εισβολή στη Ρωσία είναι μια επίθεση με την υπογραφή της ηγεσίας του ΝΑΤΟ. Έχουμε την αδέξια παραδοχή του Τζο Μπάιντεν γι' αυτό.

Το καθεστώς του Κιέβου παραδέχθηκε επίσης ότι οι δυτικοί προστάτες του συμμετείχαν στον σχεδιασμό της εισβολής.

Επιπλέον, ο Νικολάι Πατρούσεφ, κορυφαίο στέλεχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει στην εισβολή.

Πρώην αναλυτές του Πενταγώνου συμφώνησαν επίσης πως για να πραγματοποιηθεί ένα τόσο τολμηρό στρατιωτικό εγχείρημα, το καθεστώς του Κιέβου θα χρειαζόταν τις πληροφορίες και την υλικοτεχνική υποδομή των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ για την παρακολούθηση και την υλοποίησή του.

Ο στρατηγικός στόχος είναι αμφίβολος. Η αστραπιαία επίθεση μπορεί να κέρδισε εντυπωσιακούς τίτλους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και αντιλήψεις για ουκρανική επιτυχία. Αλλά αυτές οι αντιλήψεις θα είναι βραχύβιες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στον εχθρό με εξοντωτική δύναμη πυρός, παρά το ουκρανικό κέντρο διοίκησης που υποτίθεται ότι έχει δημιουργηθεί στη Σούντζα.

Ακόμη και οι αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης παραδέχονται ότι τα αρχικά κέρδη της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ επιβραδύνονται. Υπάρχουν επίσης δυτικές αναφορές που εκφράζουν την ανησυχία πως η μάταιη επιδρομή θα αποδυναμώσει μόνο τις ήδη υπερεκτεταμένες ουκρανικές γραμμές στην κύρια περιοχή μάχης του Ντονμπάς, γεγονός που θα επιταχύνει την προέλαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα δείχνει ότι θα προχωρήσει χωρίς σταματημό για να νικήσει το καθεστώς του Κιέβου.

Όπως και με την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στο Κουρσκ, το καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ θα φανεί ότι υπερέβαλε απερίσκεπτα τα όριά του. Οι τελευταίες εφεδρείες των καλύτερων ταγμάτων του δέχονται σοβαρές απώλειες στο Κουρσκ.

Από τη σκοπιά της Ρωσίας, η εισβολή του ΝΑΤΟ αυτή καθαυτή δεν αποτελεί σοβαρή απειλή. Είναι μια βάρβαρη παραβίαση του ρωσικού εδάφους και των πολιτών της. Αλλά η επίθεση αυτή καθαυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για την εθνική ασφάλεια. Θα αντιμετωπιστεί με σκληρό τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος για να τη χαρακτηρίσουμε είναι μια απελπισμένη τελευταία ζαριά από τον πληρεξούσιο του ΝΑΤΟ, όπως έγραψε αυτή την εβδομάδα ο αρθρογράφος μας Finian Cunningham.

Νομικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε στρατιωτικά αντίποινα εναντίον όλων όσοι συνέπραξαν στην τελευταία επίθεση στο έδαφός της. Ενδεχομένως, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο στρατός της Ρωσίας θα χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αισθάνεται κανείς πως μόνο η ήρεμη πειθαρχία και η στρατηγική σύνεση της ρωσικής ηγεσίας εμποδίζουν τη στιγμή να κλιμακωθεί σε μια παγκόσμια καταστροφή. Αντίθετα, μπορεί κανείς να φανταστεί πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αν το παπούτσι ήταν στο άλλο πόδι και η Ρωσία ενορχήστρωνε με κάποιο τρόπο επιθετικές επιθέσεις στο έδαφός τους.

Καλό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Το καθεστώς του Κιέβου καταρρέει από την εσωτερική διαφθορά και τον δεσποτισμό και οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σταθερά στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος. Το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ - αν και αποτρόπαια - είναι προκλήσεις για την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Είναι οι καταρρέουσες δυτικές δυνάμεις που χρειάζονται ολοκληρωτικό πόλεμο για να σώσουν το λαιμό τους από τη συστηματική, ιστορική αποτυχία.

Ωστόσο, υπάρχει ένα διαβολικό δίλημμα. Υπάρχει ο κίνδυνος οι απερίσκεπτες, απελπισμένες και αποσυνδεδεμένες δυτικές ελίτ να μεγεθύνουν τον παραλογισμό τους και να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο τη Ρωσία. Αυτό συμβαίνει επειδή η Μόσχα είναι πολύ στωική και συγκρατημένη.

Χαρακτηριστικό του παραλογισμού είναι αυτό το άρθρο για το Ατλαντικό Συμβούλιο με τον τίτλο: «Η εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία διαγράφει τις τελευταίες κόκκινες γραμμές του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Το άρθρο, το οποίο αναμφίβολα αντανακλά παρατάξεις της δυτικής στρατηγικής σκέψης, αναφέρει σκωπτικά: «Η προέλαση του ουκρανικού στρατού στη Ρωσία... αποκαλύπτει το κενό των κόκκινων γραμμών του Βλαντιμίρ Πούτιν και την ανοησία της έμφασης της Δύσης στη διαχείριση της κλιμάκωσης».

Σε ένα ανατριχιαστικό συμπέρασμα, προσθέτει: «Τώρα που ο ουκρανικός στρατός πέρασε την τελευταία από τις κόκκινες γραμμές του Πούτιν και εισέβαλε στη Ρωσία χωρίς να προκαλέσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για τον περιορισμό της ικανότητας του [Κιέβου] να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή για την άρνηση της Ουκρανίας να αποκτήσει τα όπλα που χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο.”

Έτσι, η ανάσχεση της εισβολής του ΝΑΤΟ από τη Ρωσία δεν θεωρείται ως έλεγχος της πραγματικότητας στην τρελή επίθεση. Αντίθετα, ενθαρρύνει τον δυτικό ιμπεριαλισμό να διπλασιάσει το εγκληματικό του τζόγο με την παγκόσμια ασφάλεια.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έχει φτάσει η στιγμή που η Ρωσία πρέπει να λάβει αντίποινα με τρόπο που να κατανοεί ο εχθρός του ΝΑΤΟ. Η λογική αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας παρανοϊκά παρερμηνεύεται ως αδυναμία, υποκινώντας έτσι περισσότερη νατοϊκή τρέλα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρατήρησε κάποτε ότι η αντιμετώπιση των νταήδων στα νεανικά του χρόνια που μεγάλωνε στην Αγία Πετρούπολη γινόταν καλύτερα με το να τους ρίχνει μια γροθιά στη μύτη πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Όπως δείχνει το θράσος του Μπάιντεν και άλλων δυτικών ηγετών αυτή την εβδομάδα, η κακόβουλη αλαζονεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία είναι αυτή ενός ανυπόφορου νταή που δρα όλο και πιο θρασύτατα λόγω ατιμωρησίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail