Οι χώρες της Βαλτικής και η Φινλανδία κυβερνιούνται από ακραίους

Photo: Social media
Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πόσο έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί οι χώρες της Βαλτικής και η Φινλανδία και μπορούν να χαρακτηριστούν φασιστικά κράτη, οι ίδιοι το αποκαλούν δημοκρατία, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι φασιστικές και ακολουθούν τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, όπως κηρύχθηκε από το γερμανικό πολιτικό κόμμα NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), του οποίου ηγείτο ο Αδόλφος Χίτλερ στις δεκαετίες του 1930 και 1940.

Sonja van den Ende - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρόσφατα σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό, ένα από τα πολλά, αυτή τη φορά στην Εσθονία, όπου στην πόλη Γιόχβι το μνημείο δύο βετεράνων των SS από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βγήκε από τα υπόγεια του μουσείου, καθαρίστηκε και εκτέθηκε ξανά. Ο Georg Sooden ήταν εθελοντής στην 20ή Εσθονική Μεραρχία των SS (The Waffen-Grenadier-Division der SS). Περίπου 70.000 κυρίως εθελοντές πολέμησαν σε αυτό το τάγμα, κυρίως εναντίον του ρωσικού Κόκκινου Στρατού, κυρίως στη μάχη του Κριβασού. Ο Georg Sooden σκοτώθηκε σε αυτή τη μάχη, όπως και ο σύντροφός του Raul Jüriado που επίσης αναφέρεται στο μνημείο. Το μνημείο εγκαινιάστηκε από ένα μέλος του συμβουλίου του Johvi.

Στη δυτική πληροφόρηση ή/και στα μέσα ενημέρωσης δε γίνεται σχεδόν καμία συζήτηση για τέτοιου είδους περιστατικά και ιδιαίτερα τα κράτη της Βαλτικής πάντα υπερασπίζονταν τον εαυτό τους με το επιχείρημα ότι «αναγκάστηκαν» να πολεμήσουν για τους Ναζί. Αλλά οι Γερμανοί είναι γνωστοί για την ακρίβειά τους να τεκμηριώνουν τα πάντα, έτσι έκαναν και στο συγκεκριμένο θέμα, τα τάγματα των SS στις χώρες της Βαλτικής (όπως και στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία) αποτελούνταν από εθελοντές, αυτό αναφέρεται στα αρχεία τους. Στην Εσθονία αποτελούνταν από 70.000 άνδρες που εντάχθηκαν στα SS.

Στη Λετονία ήταν η 1η Λετονία 15η Μεραρχία Γρεναδιέρων Waffen των SS μαζί με τη 2η Λετονία 19η Μεραρχία Γρεναδιέρων Waffen των SS που ονομάστηκε Λεγεώνα της Λετονίας και αποτελούνταν από 87.500 άνδρες. Η Λιθουανία δεν διέθετε επίσημα τάγμα των Waffen SS, αλλά αυτοαποκαλούνταν Λιθουανική Εδαφική Δύναμη Άμυνας. Υπήρχε όμως και κάτι άλλο, κάτι πολύ τρομερό με τους Λιθουανούς, οι περισσότεροι από αυτούς συνεργάζονταν ως αστυνομικοί και πραγματοποιούσαν επιδρομές σε Εβραίους, κομμουνιστές και αντιφρονούντες. Σχεδόν όλοι οι Εβραίοι της Λιθουανίας σκοτώθηκαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από Λιθουανούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις εκτελέσεις. Η Λιθουανία είναι το νοτιότερο από τα κράτη της Βαλτικής. Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, περίπου το 90% όλων των Λιθουανών Εβραίων δολοφονήθηκαν, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θυμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, οι Κάτω Χώρες είχαν το υψηλότερο ποσοστό θυμάτων της Δυτικής Ευρώπης.

Το 2023 το BBC διεξήγαγε έρευνα στη Λιθουανία και έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ (Dailymotion) στο οποίο ο παρουσιαστής πήγε να ψάξει τις φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος και ανακάλυψε ότι σχεδόν όλοι οι Λιθουανοί συμμετείχαν στο Ολοκαύτωμα και μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μιλάμε γι' αυτό. Επίσης, όλα τα τάγματα των SS που αναφέρθηκαν ήταν δράστες στην πολιορκία του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) και στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα στη Ρωσία, σκοτώνοντας και δολοφονώντας Ρώσους, Εβραίους, κομμουνιστές και αντιφρονούντες. Αλλά η ιστορία ξαναγράφεται, η Λετονία (και τα άλλα κράτη επίσης) προσπαθεί να το κάνει αυτό με τη βοήθεια κάθε είδους κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λετονία είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και μπορεί απλά να συνεχίσει να εκτοξεύει το ρωσικό μίσος της, να αποκρύπτει και να δικαιολογεί το Ολοκαύτωμα που διέπραξε ο ίδιος της ο λαός. Υπάρχει ένας ολόκληρος ιστότοπος που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ΕΕ για τα κράτη της Βαλτικής με πληροφορίες (αναθεωρητισμό) για τα κράτη της Βαλτικής, το ίδρυμα πληρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ούτε λέξη για αυτόν τον αναθεωρητισμό που έλαβε χώρα μετά την ανεξαρτησία τους το 1991 από άλλα δυτικά κράτη της ΕΕ.

Η Φινλανδία είναι μια διαφορετική ιστορία, δεν είχε τόσο μεγάλο τάγμα SS κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εκπροσωπούν μια φασιστική στάση, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι πολίτες, ειδικά εναντίον της Ρωσίας. Πρόσφατα, ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ μίλησε στο CNN και δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι υπάρχει μια πιθανή υπαρξιακή απειλή που προέρχεται από τη Ρωσία» σε μια συνέντευξη για την επιστροφή του στην πολιτική. Λέει κυριολεκτικά στη συνέντευξη ότι «ο δρόμος για την ειρήνη περνάει μέσα από το πεδίο της μάχης». Καυχιέται παράλληλα και λέει ότι η Φινλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, περίπου ογδόντα τοις εκατό που είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για την πατρίδα τους. Αναφερόμενος στον φόβο λέει, ο φόβος ζει στη Φινλανδία όταν «η Ρωσία (αναφερόμενος πάντα στον πρόεδρο Πούτιν) εισέβαλε στην Ουκρανία». Λέει επίσης πως η Φινλανδία προσπάθησε να συνεργαστεί με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο (1991), αλλά δεν πέτυχε, γιατί η Ρωσία δεν είναι ένα «κανονικό» κράτος που σέβεται τους νόμους!

Τον Ιούνιο του 2023 ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνισή του σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσαν νεοναζιστικές ομάδες- ζήτησε επίσης συγγνώμη για το αστείο που έκανε σχετικά με τον αριθμό «88», ο οποίος μπορεί να σημαίνει «Χάιλ Χίτλερ» για τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές, και δήλωσε ότι καταδικάζει το Ολοκαύτωμα. Το νεοναζιστικό κόμμα στη Φινλανδία ονομάζεται Κίνημα Σκανδιναβικής Αντίστασης, το οποίο έχει πολλούς οπαδούς στη Φινλανδία, αλλά και στη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι η Wikipedia αναφέρει πως σύμμαχοί τους είναι το ουκρανικό τάγμα AZOV, το οποίο συνδεόταν με το νεοναζισμό μέχρι το 2022. Στη συνέχεια αυτό «παραμερίστηκε» από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς στη Δύση και η ομάδα απέκτησε μια νέα εικόνα, στην οποία παρουσιάστηκε ότι «απέρριψαν τη ναζιστική τους ιδεολογία», κάτι που είναι πλήρης ανοησία και ψέματα.

Ένας σημαντικός παίκτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη ρωσόφοβη Κάγια Κάλλες, η οποία πρόσφατα ήταν πρωθυπουργός της Εσθονίας, η οποία είναι ένα φινλανδόφωνο κράτος της Βαλτικής και μόλις έστησε το μνημείο για το πρώην μέλος των SS Γκέοργκ Σούντεν και τον σύντροφό του. Είναι τώρα υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Είναι γνωστή για τη ρωσοφοβία της και μεγάλωσε με απέραντο μίσος για τη Ρωσία, η μητέρα της απελάθηκε στη Σιβηρία, σύμφωνα με τη Wikipedia και έχει γερμανικές ρίζες από την πατρική πλευρά. Ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Εσθονίας τη δεκαετία του '90 και επίτροπος της ΕΕ. Δεν την ενδιαφέρει η προσπάθεια για καλή γειτονία με τη Ρωσία. Μια γυναίκα με απέραντο μίσος κατά της Ρωσίας εκπροσωπεί τώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια πολύ σημαντική θέση επιτρόπου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ μίσους και εκδικητικών συναισθημάτων έχει πλέον μολύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μεγάλος κίνδυνος φασισμού και πολέμου προέρχεται από τις χώρες της Βαλτικής και τη Φινλανδία. Αυτές οι χώρες και οι λαοί δεν έχουν ποτέ συμφιλιωθεί με το δύσκολο παρελθόν τους, τη συνεργασία με τους Ναζί και το Ολοκαύτωμα, του οποίου ήταν ηθικοί αυτουργοί, οι πρόγονοί τους ήταν μπράβοι στο Ολοκαύτωμα. Επίσης, η εποχή του κομμουνισμού δεν έκλεισε ποτέ στο μυαλό τους, γι' αυτό και προέκυψαν τόσο μεγάλα τραύματα και αυτό το τραύμα φούντωσε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τις μόλυνε με μίσος κατά της Ρωσίας. Ξεδιάντροπα και χωρίς ενδοιασμούς γράφει στο αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs πως ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν ο Πούτιν είναι στη φυλακή. Τόσο μακριά φτάνει το μίσος και οι λεγόμενες δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία, που μιλούν για αντισημιτισμό σε κάθε ευκαιρία, ανέχονται αυτή τη γυναίκα και τις χώρες της Βαλτικής και τις αποκαλούν δημοκρατίες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το τρομερό παρελθόν και το παρόν.

Οι νεοναζί διαδηλώνουν και πάλι στους δρόμους, όχι μόνο στις χώρες της Βαλτικής και τη Φινλανδία, αλλά και στους δρόμους του Κιέβου, της Οδησσού και του Λβοφ με αναμμένους πυρσούς, ξερνώντας το μίσος τους προς τους Ρώσους, τους Εβραίους, τους Άραβες, τους Αφρικανούς και όλους τους άλλους ξένους. Ακριβώς όπως στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ίσως και έναν βαθμό χειρότερα. Οι πολιτικοί και πολλοί πολίτες των χωρών της Βαλτικής και της Φινλανδίας δοξάζουν το τάγμα Αζόφ που έχει χιλιάδες νεκρούς στη συνείδησή του, σκοτώνοντας τον ρωσικό πληθυσμό στη Μαριούπολη και τα περίχωρα! Υποστηρίζονται από Ευρωπαίους πολιτικούς που τώρα ισχυρίζονται ότι έχουν αποναζιστικοποιηθεί. Αυτή η αποναζιστικοποίηση ξεκίνησε το 2022 όταν η Ρωσία ξεκίνησε την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση για να σώσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στο Ντονμπάς από αυτά τα φασιστικά ναζιστικά τέρατα που ξεκίνησαν ένα πλήρες πογκρόμ εναντίον τους το 2014, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί νεοναζιστικές λεγεώνες, όπως η πρόσφατα αναδυθείσα Γεωργιανή Λεγεώνα ή ο λεγόμενος Ρωσικός Απελευθερωτικός Στρατός, οι οποίες πιθανόν να αναπτύχθηκαν στην πρόσφατη επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία. Επικεφαλής του Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού είναι ο Denis Kapustin, ο οποίος προβάλλεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως ένας σκληρός Γερμανός νεοναζί που είχε επίσης ρωσικό διαβατήριο (που ανακλήθηκε), ένας Ρωσογερμανός που θεωρείται σημαίνων στη δεξιά εξτρεμιστική σκηνή και ριζοσπαστικοποιήθηκε στη Γερμανία. Πριν από χρόνια ίδρυσε τη νεοναζιστική εταιρεία μόδας «White Rex», η οποία σύμφωνα με το γερμανικό «Spiegel» WDR, NDR και «SZ» βοήθησε στην επαγγελματοποίηση της νεοναζιστικής σκηνής πολεμικών τεχνών σε όλη την Ευρώπη. Υπήρξε επίσης πρότυπο για το Τάγμα Αζόφ, η περιοδεία του οποίου ακυρώθηκε πρόσφατα στην Ευρώπη μετά από κάποια κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail