Έτσι, η μαριονέτα του Κιέβου θέλει τώρα ειρήνη, ή μάλλον άλλο ένα κομμάτι της δράσης

Photo: Public domain
Ξαφνικά, όπως φαίνεται, το καθεστώς του Κιέβου θέλει να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη. Αυτή την εβδομάδα, ο λεγόμενος πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι έλεγε στον απεσταλμένο του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν ότι είναι επείγον να βρεθεί ειρηνικός τερματισμός της σύγκρουσης με τη Ρωσία για να μην θρηνήσουμε περαιτέρω απώλειες ζωών.

Editorial - strategic-culture.su /  Παρουσίαση Freepen.gr

«Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να τερματίσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό, φυσικά», είπε ο Ζελένσκι στον υφυπουργό Εξωτερικών του Βατικανού κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κίεβο.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Ζελένσκι απέρριψε τις εκκλήσεις του Πάπα Φραγκίσκου για διπλωματική διευθέτηση του χειρότερου πολέμου στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν περιφρονήθηκε ομοίως όταν επισκέφθηκε το Κίεβο για να απευθύνει έκκληση για τερματισμό της σύγκρουσης με διαπραγματεύσεις.

Ξαφνικά, όμως, υπάρχει μια αποφασιστική αλλαγή στο ύφος που προέρχεται από το Κίεβο.

Την επομένη της έκφρασης του Ζελένσκι για την υποτιθέμενη ανησυχία του για την ειρήνη, ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος του Κιέβου Ντμίτρο Κουλέμπα πέταξε στην Κίνα για να συναντηθεί με τον Γουάνγκ Γι, τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας.

«Η ουκρανική πλευρά είναι πρόθυμη και έτοιμη να διεξάγει διάλογο και διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», ανακοίνωσε ο Κουλέμπα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία είναι στα στρατηγικά συμφέροντα της Κίνας και ο ρόλος της Κίνας ως παγκόσμιας δύναμης για την ειρήνη είναι σημαντικός», πρόσθεσε, για να καλοπιάσει το Πεκίνο.

Νωρίτερα φέτος, η Κίνα και η Βραζιλία πρότειναν από κοινού ένα σχέδιο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε εν τη γενέσει της από το καθεστώς του Κιέβου.

Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια κυνική κίνηση του καθεστώτος του Κιέβου για να επεκτείνει την επιβίωση και την κομπίνα της διαφθοράς του.

Ο Ζελένσκι και οι κολλητοί του έχουν πλουτίσει αισχρά από την απομύζηση των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι λακέδες του ΝΑΤΟ έδωσαν στην Ουκρανία για να πολεμήσει έναν μάταιο πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.

Μετά από δυόμισι χρόνια πολέμου και περισσότερους από 500.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες - πολλοί από τους οποίους στρατολογήθηκαν με τη βία - τα πράγματα είναι γραμμένα στον τοίχο. Ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ είναι μια ιστορική απώλεια τερατώδους μεγέθους.

Η Ρωσία έχει κερδίσει το πάνω χέρι στρατιωτικά -όπως είχαν προβλέψει πολλοί ανεξάρτητοι αναλυτές- και δεν θα υποχωρήσει μέχρι να πετύχει όλους τους στόχους της. Το νεοναζιστικό καθεστώς πρέπει να εκκαθαριστεί, η Ουκρανία δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και όλες οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από τα πέντε εδάφη που αποτελούν πλέον νομικά μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Αν το καθεστώς του Κιέβου θέλει να διαπραγματευτεί αυτή τη συνθηκολόγηση, τότε οι όροι της Ρωσίας βρίσκονται ήδη στο τραπέζι, όπως περιγράφηκαν από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο μήνα.

Μετά από μήνες απατηλών υποσχέσεων από το καθεστώς του Κιέβου και τους χορηγούς του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν να πολεμούν, η σκληρή πραγματικότητα της ήττας γίνεται αναπόφευκτη.

Σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, η κοινή γνώμη έχει μετατοπιστεί από την υποστήριξη της διεφθαρμένης συμμορίας στο Κίεβο και την παράλογη σφαγή που έχει προωθήσει για να παρατείνει την πολεμική επιχείρηση. Το δυτικό κοινό αναμένεται από τις κυβερνήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να στηρίξει ένα διεφθαρμένο καθεστώς με ατελείωτες ελεημοσύνες των φορολογουμένων, ενώ παράλληλα επιδοτεί τη δωρεάν στέγαση εκατομμυρίων Ουκρανών που έχουν διαφύγει από αυτό το καταπιεστικό καθεστώς.

Χωρίς αμφιβολία, αντιλαμβανόμενη την αλλαγή της διάθεσης, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να μειώνει - κατά 50% - την στρατιωτική της βοήθεια προς την Ουκρανία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών -όπως και η πλειοψηφία των Ευρωπαίων- επιθυμεί μια διευθέτηση με διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία, υπάρχει επίσης μια σοβαρή προοπτική για μια προεδρία Τραμπ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι μια νέα κυβέρνηση δεν θα παράσχει περαιτέρω άνευ όρων στήριξη στην Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου θα λάβει εντολή να βρει μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία που θα περιλαμβάνει την αποδοχή των όρων της Μόσχας.

Το καθεστώς του Κιέβου υπό τον πρόεδρο-μαριονέτα Ζελένσκι πρέπει να είναι μια από τις πιο απεχθείς οντότητες εδώ και πολύ καιρό. Γεννημένο από ένα πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη CIA το 2014 εναντίον ενός εκλεγμένου προέδρου, το καθεστώς έχει φέρει την Ευρώπη στα πρόθυρα του παγκόσμιου πολέμου. Η ανάλγητη αδιαφορία του για τις ουκρανικές και ρωσικές ζωές είναι απεχθής. Και όλα αυτά για λίγα δολάρια ακόμη για να πλουτίσει περαιτέρω χαρτοφυλάκια υπερπόντιων ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών.

Οι μέρες που ο Ζελένσκι ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να ζητάει όλο και περισσότερα επιδόματα από τους φορολογούμενους έχουν τελειώσει. Η απάτη έχει γίνει κουραστική και φθαρμένη. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο φάρσας.

Ωστόσο, η απάτη των ΝΑΤΟ-Νεοναζί στο Κίεβο είναι τόσο δαιδαλώδης και κορεσμένη από τα ψέματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης, που είναι δύσκολο να ξετυλιχτεί. «Μα, μα, μα, μα... μας είπαν ότι όλα αυτά αφορούσαν την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δυτικών αξιών από τη ρωσική επιθετικότητα». Πώς να ξεκαθαρίσει κανείς από μια τέτοια σκανδαλώδη εξαπάτηση του κόσμου;

Για αρχή, η θητεία του Ζελένσκι ως υποτιθέμενου προέδρου έληξε τον Μάιο, αφού αρνήθηκε να διεξαγάγει εκλογές. Αυτό τον καθιστά παράνομο πρόεδρο χωρίς καμία νομική εξουσία. Εν ολίγοις, ένας δικτάτορας με τενεκεδένιο κεφάλι. Έτσι, με ποιον διαπραγματεύεται η Ρωσία, αν όντως η ειρηνευτική διαδικασία είναι γνήσια;

Μια δεύτερη ανωμαλία είναι ότι ο Ζελένσκι θέσπισε πριν από σχεδόν δύο χρόνια ένα διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Εάν το καθεστώς του Κιέβου επιθυμεί πραγματικά να βρει ένα τέλος στη βία μέσω της διπλωματίας, τότε πρέπει να ανακαλέσει το αμφίβολο διάταγμά του. Δεν το έχει πράξει. Ίσως δεν θυμάται καν το καπρίτσιο.

Η ιστορία των συναλλαγών με το καθεστώς του Κιέβου και τους ΝΑΤΟϊκούς του αφέντες είναι γεμάτη κακοπιστία και προδοσία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τίποτα από όσα λένε αυτά τα μέρη, ακόμη και αν βάλουν την υπογραφή τους σε μια συνθήκη. Οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ το 2015 σαμποταρίστηκαν εσκεμμένα από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι δεκαετίες παλιές υποσχέσεις του ΝΑΤΟ για μη επέκταση ήταν ένα γελοίο αστείο, η ειρηνευτική φόρμουλα που διαμεσολάβησε η Τουρκία στις αρχές του 2022 - η οποία θα μπορούσε να γλιτώσει 500.000 Ουκρανούς στρατιώτες - καταστράφηκε κυνικά από την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο.

Η ουκρανική χούντα μπορεί να μιλάει καθυστερημένα για την εξεύρεση ειρήνης «επειγόντως», αλλά αυτό δεν είναι αξιόπιστο. Η πραγματικά επείγουσα ανησυχία είναι η εξεύρεση ενός άλλου κομματιού δράσης για να διατηρηθεί η ρακέτα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η μόνη λύση για τον τερματισμό αυτής της απερίσκεπτης σύγκρουσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαριονέτες του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες ότι το άθλιο γεωπολιτικό τους παιχνίδι έχει τελειώσει. Οι όροι της Ρωσίας για μια ειρηνική επίλυση είναι λογικοί και δίκαιοι και βρίσκονται στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό.

Το ΝΑΤΟ και οι κουίσλινγκς του στο Κίεβο θα πρέπει να αποδεχτούν την πραγματικότητα ότι ο πόλεμός τους έχει χαθεί. Ξεκίνησε με ψέματα και πολιτική απάτη. Δεν θα είναι εύκολο να ξετυλίξουν την απάτη που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς του ΝΑΤΟ διέπραξαν στο κοινό τους και στον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά τους που πρέπει να επιλύσουν, το οποίο θα έρθει με ένα καταστροφικό πολιτικό τίμημα - τελικά.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία δεν πρόκειται να διασκεδάσει ένα βρώμικο μικρό παιδί για θελήματα που δεν έχει καμία εξουσία και του οποίου το απελπισμένο ένστικτο είναι τώρα να ξεφύγει από την κόλαση που το καθεστώς του έχει συνδημιουργήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail