Μπορεί το Ιράν να αποφύγει τον πόλεμο με τη Δύση;

Το Ιράν δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Δύση, αλλά αυτό μπορεί να είναι πέρα από τον έλεγχό του. Αλλά δεν πρόκειται πλέον για μια υπόθεση Ιράν εναντίον Δύσης και Ισραήλ. Η Ρωσία και η Κίνα, μαζί με τον Οργανισμό Ισλαμικών Χωρών, υποστηρίζουν τη θέση του Ιράν ότι έχει πέσει θύμα παράνομης επίθεσης από το Ισραήλ και, σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, έχει το δικαίωμα να ενεργήσει σε αυτοάμυνα. Εκτός από την ηθική υποστήριξη από τις ισλαμικές χώρες, το Ιράν έχει επίσης στρατιωτική και πληροφοριακή υποστήριξη από τη Ρωσία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πιστεύω πως η Ρωσία συμβουλεύει το Ιράν να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, από το Ισραήλ.

Εκτιμώ πως ότι το Ισραήλ, ανεξάρτητα από την περιορισμένη έκταση μιας ιρανικής επίθεσης, θα απαντήσει με δύναμη και θα πυροδοτήσει έναν ευρύτερο πόλεμο, ο οποίος θα περιλαμβάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά οι πιθανότητες αυτό να γίνει μεγαλύτερο και πιο αιματηρό είναι αρκετά υψηλές κατά την εκτίμησή μου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail