Η Πολωνία επιτρέπει στους συνοριοφύλακες να ανοίγουν πυρ

pixabay / kaboompics
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε νομοθεσία που επεκτείνει τη χρήση όπλων από τον στρατό, την αστυνομία και τους συνοριοφύλακες και τους απαλλάσσει από την ποινική ευθύνη για τη χρήση πραγματικών πυρών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Ντούντα ενέκρινε τον «Νόμο για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των στρατιωτών και των αξιωματικών» την Τετάρτη, καθώς η Πολωνία γιόρταζε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Μαλγκορζάτα Παπρόκα.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στον στρατό να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας σε καιρό ειρήνης και καθορίζει τους κανόνες για τη χρήση πυροβόλων όπλων σε αυτές τις καταστάσεις από τα στρατεύματα.

Μεταξύ άλλων, εισάγει τροποποίηση του πολωνικού ποινικού κώδικα που αποκλείει την ποινική ευθύνη εάν ένας στρατιώτης που φυλάει τα σύνορα πυροβολήσει με όπλο προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή του ή τη ζωή άλλου προσώπου, ακόμη και αν αυτό γίνεται κατά παράβαση των υφιστάμενων κανόνων.

Σύμφωνα με τον Ντούντα, η νομοθεσία «θα επιτρέψει την ακόμη καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία των συνόρων και άλλων χώρων, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ασφάλεια του Πολωνού στρατιώτη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail