Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ντονμπάς

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Οι AFU βρέθηκαν σε δύσκολη θέση στην κατεύθυνση Pokrovsky, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης στο YouTube.

"Τα ρωσικά στρατεύματα αρχίζουν να προωθούν τις δυνάμεις τους πιο μακριά. <...> Έτσι, σε γενικές γραμμές η κατάσταση (στην κατεύθυνση Ποκρόβσκ) είναι πολύ άσχημη. <...> Όλα αυτά είναι ανησυχητικά νέα για την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ακόμη πιο ανησυχητικά νέα για την Ουκρανία από την περιοχή του Τορέτσκ, στην πραγματικότητα η κατάσταση στο Τορέτσκ γίνεται, απ' όσο μπορώ να κρίνω, καταστροφική", είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μετά την κατάληψη του χωριού Τιμοφέεβκα, τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην στιγμή που θα μπορέσουν να κόψουν το δρόμο από το Ποκρόβσκ. Εξήγησε ότι αυτός είναι ο κύριος δρόμος ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός στο Ντονμπάς.
 
"Σε κάθε περίπτωση, είναι πιθανό να έχουμε όλο και περισσότερες τέτοιες εκπλήξεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, καθώς η κατάσταση στα μέτωπα της μάχης συνεχίζει να επιδεινώνεται για την Ουκρανία", συνόψισε ο Μερκούρης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail