Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Μέση Ανατολή

facebook.com/USSLincoln
Freepen.gr - Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln έφτασε στη Μέση Ανατολή, μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, το οποίο έχει ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή. Η παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων αντανακλά τους φόβους για μια μεγαλύτερη κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Το USS Abraham Lincoln μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-18 και συνοδεύεται από μια μοίρα αντιτορπιλικών, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στο X (πρώην Twitter) την Πέμπτη.

Το Πεντάγωνο έστειλε την ομάδα αεροπλανοφόρων στην περιοχή νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά τη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail