Χώρα της Νότιας Ασίας ζητά την υποστήριξη της Ινδίας για να ενταχθεί στους BRICS - μέσα ενημέρωσης

X/MEAIndia
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραχίμ επισκέπτεται το Νέο Δελχί για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και να ζητήσει υποστήριξη για την αίτηση της χώρας του να ενταχθεί στους BRICS, μετέδωσαν τα μαλαισιανά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ανουάρ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι την Τρίτη, αναμένεται να συζητήσει την ένταξη της Μαλαισίας στο μπλοκ, το οποίο ιδρύθηκε από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών στο Καζάν τον Οκτώβριο, ανέφερε η εφημερίδα The Star, επικαλούμενη τον Ύπατο Αρμοστή της Μαλαισίας στην Ινδία Ντατούκ Μουζαφάρ Σαχ Μουσταφά.

Η άτυπη ομάδα κρατών επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς. Πέρυσι, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις BRICS.

Ο Fikry A. Rahman, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων της μαλαισιανής δεξαμενής σκέψης Bait Al-Amanah, δήλωσε στο Nikkei Asia πως η αίτηση ένταξης στις BRICS αναδεικνύει την στρατηγική της Μαλαισίας να διαφοροποιήσει την πολυπολικότητά της «εμπλέκοντας περισσότερους ομοϊδεάτες εταίρους» και ότι η διαφοροποίηση των συνεργασιών και ο στόχος της «απο-δολαριοποίησης» των εμπορικών δεσμών μαζί τους είναι στρατηγικά επωφελής για τη χώρα.

Ο Μόντι και ο Ανουάρ αναμένεται επίσης να συζητήσουν θέματα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς η Μαλαισία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) το 2025.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail