Η οπτική της Αφρικής και το πραγματικό στοίχημα για τους BRICS

RIA Novosti / Anton Denisov
Freepen.gr - Η προσθήκη νέων μελών από την αφρικανική ήπειρο στις BRICS είναι απίθανη προς το παρόν, δήλωσε στο RIA Novosti ο Nikita Panin, εμπειρογνώμονας του Κέντρου Αφρικανικών Σπουδών του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου Higher School of Economics.

«Η διεύρυνση των BRICS με νέες αφρικανικές χώρες είναι απίθανη, αν και η Νιγηρία, ως η μεγαλύτερη αφρικανική οικονομία, δήλωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον της για τους BRICS, μολονότι πριν από αυτό προτίμησε να αποστασιοποιηθεί κάπως από αυτό το σχήμα», δήλωσε.

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι τα σημερινά μέλη των BRICS πρέπει να «κατασταλάξουν»: να συμφωνήσουν στις προσδοκίες, να αναπτύξουν μηχανισμούς αλληλεπίδρασης, να αποδείξουν πως η επέκταση δεν αφορά μόνο την προσθήκη μελών στα μέλη, αλλά και την προσθήκη πρακτικής αξίας, συνέργειας και συνεργασίας, σημειώνοντας ότι μόνο μετά από αυτό θα είναι δυνατόν να πούμε πως οι BRICS είναι έτοιμα για το επόμενο κύμα επέκτασης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail