Το Αζερμπαϊτζάν υποβάλλει επίσημα αίτηση συμμετοχής στους BRICS

Freepen.gr - Το Αζερμπαϊτζάν υπέβαλε επίσημα την αίτησή του για ένταξη στον όμιλο BRICS, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι η αίτηση έχει κατατεθεί επίσημα, όπως αναφέρουν διάφορες πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης, γράφει το πρακτορείο menafn.com.

Ο όμιλος BRICS, ο οποίος ιδρύθηκε αρχικά από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, έχει συγκεντρώσει ενδιαφέρον από 23 επιπλέον χώρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την ισχυρή οικονομική συμμαχία. Αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον υπογραμμίζει τον διευρυνόμενο παγκόσμιο αντίκτυπο και την ελκυστικότητα των BRICS ως βασικού παράγοντα στο διεθνές οικονομικό τοπίο. Η επέκταση των BRICS αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο ρόλο τους στη διαμόρφωση των παγκόσμιων οικονομικών πολιτικών και την απήχησή τους ως σημαντικό οικονομικό μπλοκ.

Τον Ιούλιο, το Αζερμπαϊτζάν και η Κίνα εδραίωσαν τη σχέση τους μέσω μιας κοινής δήλωσης που καθιέρωσε μια στρατηγική εταιρική σχέση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συμφωνίας, το Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει μέλος των BRICS. Η Κίνα απάντησε θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία, δείχνοντας υποστήριξη για βαθύτερη συνεργασία με το Μπακού. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την ενίσχυση των διπλωματικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Κίνας και το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για ενίσχυση της συνεργασίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail