Το CDU φλερτάρει τώρα με την αριστερή συμμαχία για να κρατήσει μακριά το AfD

ΑΡ Photo/Μarkus Schreiber
Freepen.gr - Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίας χαρακτηρίζονταν κάποτε "συντηρητικό" κόμμα, αλλά με την πάροδο των ετών έχουν σημειώσει δραματική μετατόπιση προς τα αριστερά. Τώρα, επιδιώκουν να εδραιώσουν περαιτέρω αυτή την αριστερή στροφή μετά τις περιφερειακές εκλογές το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, όπου το κόμμα έχει ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχει σε συνασπισμό με το νεοσύστατο κόμμα BSW υπό την ηγεσία της Σάχρα Βάγκενκνεχτ.

Σε πολλά ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται κατά πολύ, αλλά το BSW έχει μειώσει το προβάδισμα αυτό. Σε πολλά κρατίδια, ο μόνος πιθανός συνασπισμός που θα μπορούσε να σχηματιστεί, με βάση τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, περιλαμβάνει κάποιο συνδυασμό του AfD και του CDU ή του CDU και του BSW.

Το CDU κινείται σαφώς προς την κατεύθυνση του BSW και αποκλείει κάθε πιθανό συνασπισμό με το AfD.

Το νεοεισερχόμενο αριστερό κόμμα, η Συμμαχία της Sahra Wagenknecht (BSW), η οποία φέρει το όνομα της ιδρύτριάς της, έχει πλέον 10 τοις εκατό υποστήριξη σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail