CNN Türk: εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο παράνομα ρωσικά και ουκρανικά σχολεία στην Αττάλεια

pixabay / AysglAlp
Freepen.gr - Το Υπουργείο Παιδείας της τουρκικής επαρχίας της Αττάλειας εντόπισε τουλάχιστον δύο παράνομα σχολεία και τρία νηπιαγωγεία για παιδιά από τη Ρωσία και την Ουκρανία που λειτουργούν χωρίς άδεια, ανέφερε το CNN Türk.

Σύμφωνα με το κανάλι, η κατάσταση με τα παράνομα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας.

Το μέλος της επιτροπής Kenan Celik δήλωσε ότι υπάρχουν δύο νόμιμα «ρωσικά» σχολεία που λειτουργούν στην Αττάλεια και πως τα ρωσόφωνα παιδιά μπορούν επίσης να σπουδάσουν σε τουρκικά σχολεία, αλλά υπάρχουν και παράνομα σχολεία και νηπιαγωγεία.

«Λειτουργούν χωρίς άδεια ή υπερβαίνουν τις άδειες που τους έχουν χορηγηθεί .... Υπάρχουν διάφορα ιδρύματα στη γειτονιά Konyaalti, όπου, με το πρόσχημα των ρωσικών και ουκρανικών σχολείων, διδάσκουν παιδιά σε ενοικιαζόμενα γραφεία. Έχουμε επικοινωνήσει με το επαρχιακό τμήμα εκπαίδευσης, αλλά τα σχολεία αυτά μπορούν να λειτουργούν έως και δύο χρόνια, επειδή οι αρχές δεν παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και γρήγορα για να επιλύσουν την κατάσταση», παραπονέθηκε ο Çelik.

Είπε ότι σκοπεύει να καταθέσει καταγγελία κατά των σχολείων αυτών στην εισαγγελία και ζήτησε να αναφερθούν περισσότερες περιπτώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail