Το Ιράκ καταρρίπτει τουρκικό οπλισμένο drone λίγες ημέρες μετά τη σφράγιση του συμφώνου ασφαλείας

Freepen.gr - Η ιρακινή αεράμυνα κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στη βόρεια πόλη Κιρκούκ στις 29 Αυγούστου, καθώς εισήλθε στον ιρακινό εναέριο χώρο από την κατεύθυνση της Sulaymaniyah, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους.

«Οι μονάδες αεράμυνας εντόπισαν το drone αφού παραβίασε τον ιρακινό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε μόλις εισήλθε στη ζώνη στόχου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ταξίαρχος Αμπντούλ Σαλάμ Χαμούντι Ραμαντάν, αναπληρωτής διοικητής της αεράμυνας στη βόρεια περιοχή.

«Η αρχική παρατήρηση έδειξε πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πέρα από το ότι χρησιμοποιείται για παρακολούθηση και αναγνώριση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως βομβαρδιστικό, λόγω της ικανότητάς του να μεταφέρει τέσσερις πυραύλους. Οι εντολές δόθηκαν απευθείας από τη Βαγδάτη για την κατάρριψή του», δήλωσε ανώνυμη πηγή ασφαλείας στο Baghdad Today.

Μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ο ιρακινός στρατός μετέφερε τα συντρίμμια σε στρατιωτικό χώρο, όπου αναγνωρίστηκε ως μοντέλο TAI Anka τουρκικής κατασκευής. Η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (EOD) αποσυναρμολόγησε με επιτυχία έναν πύραυλο που βρέθηκε στα συντρίμμια.

«Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Tese'in, θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε καταστροφή εάν ο πύραυλος είχε εκραγεί», δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail