Economist: σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, οι ΗΠA δε θα μπορέσουν πολύ απέναντι σε Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα

US Air Force / JT Armstrong
Freepen.gr - Το Πεντάγωνο είναι απαισιόδοξο για την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, την Κίνα και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας σε έναν πυρηνικό πόλεμο, γράφει ο Economist.

"Κρίνοντας από τις πρόσφατες εντυπωσιακές δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα (Πόσο καιρό θα είναι σε θέση οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, την Κίνα και τη ΛΔΚ) είναι: 'Πιθανώς όχι για πολύ'", γράφει το δημοσίευμα.

Το άρθρο περιγράφει μια τέτοια κατάσταση ως "εφιάλτη" για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειώνεται ότι με φόντο αυτούς τους φόβους, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για την επέκταση των ανεπτυγμένων πυρηνικών δυνάμεων της Αμερικής. Η ενίσχυση μπορεί να ξεκινήσει το 2026, όταν λήγει η συνθήκη START-III μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail