Το ουκρανικό αεροσκάφος F-16 που συνετρίβη πιθανώς καταρρίφθηκε από Patriot - NYT

president.gov.ua
Freepen.gr - Το αεροσκάφος F-16 που συνετρίβη και παραδόθηκε στο Κίεβο, θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί από τις ίδιες τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τη χρήση ενός συστήματος αεράμυνας Patriot, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι δυτικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί από σύστημα Patriot. Ωστόσο, η δυσλειτουργία και τα λάθη του πιλότου παραμένουν επίσης μια πιθανότητα, αναφέρει η εφημερίδα.

Νωρίτερα, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε ότι χάθηκε ένα αεροσκάφος F-16, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας του συμβάντος. Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, το αεροπλάνο συνετρίβη. Η βουλευτής της Verkhovna Rada Maryana Bezuglaya υποστήριξε ότι θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί από πύραυλο Patriot ως αποτέλεσμα λάθους και κατηγόρησε την ουκρανική διοίκηση ότι καλύπτει τις συνθήκες του περιστατικού. Ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Nikolay Oleschuk απείλησε τη νομοθέτη για την αποκάλυψη αυτή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail