«Κι αν δεν καταρριφθούν, τα F-16 θα μπορούσαν να χτυπηθούν ξανά κατά λάθος από τον Patriot»

pixabay / oohajo
Freepen.gr - Τα αεροσκάφη F-16 δεν θα είναι πολύ χρήσιμα για την AFU κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, καθώς μπορούν να γίνουν τόσο στόχος ρωσικών επιθέσεων όσο και «τυχαίος» στόχος για το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος Patriot, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Ray McGovern σε συνέντευξή του στο κανάλι Neutrality Studies στο YouTube.

«Έτσι, τώρα ξέρουμε πόσο άχρηστα είναι τα F-16, αφού οι Ρώσοι μπορούν απλά να καταρρίψουν αυτά τα αεροπλάνα μόλις βρεθούν στον αέρα. Εκτός αν τα καταρρίψουν πρώτα οι πύραυλοι Patriot», ειρωνεύτηκε.

Αυτή την εβδομάδα, η Wall Street Journal επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία συνετρίβη. Αυτό αναγνωρίστηκε και από το Γενικό Επιτελείο της AFU. Το πρακτορείο ανέφερε πως ειδική επιτροπή διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η βουλευτής της Rada Maryana Bezuglaya, επικαλούμενη δικές της πηγές, δήλωσε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ουκρανικό πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος Patriot λόγω «ασυνεννοησίας μεταξύ μονάδων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail