Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την πρώτη απώλεια F-16 στην Ουκρανία - WSJ

pixabay / Netloop
Freepen.gr - Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία έχασε το πρώτο από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η συντριβή συνέβη τη Δευτέρα, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την άφιξη του πρώτου από τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη στην Ουκρανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αρχικές αναφορές δείχνουν πως το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε, αλλά πιθανότατα συνετρίβη λόγω λάθους του πιλότου, δήλωσε ο αξιωματούχος. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης.

Το Πεντάγωνο παρέπεμψε την εφημερίδα στην ουκρανική πολεμική αεροπορία για σχόλια, αλλά η ουκρανική πολεμική αεροπορία δεν επιβεβαίωσε τη συντριβή ή την κατάσταση του πιλότου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στις 7 Αυγούστου ότι τα μαχητικά F-16 δεν θα γίνουν ένα μαγικό χάπι που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία των εχθροπραξιών και «θα καταστραφούν με συνέπεια από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail