Τα F-16 έρχονται στην Ουκρανία

Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις προσπάθειες να κρατήσει ζωντανό το ανίκανο καθεστώς του Κιέβου, ρίχνοντας ξύλα στη φωτιά του πολέμου, ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε διάφορα μέτωπα, αλέθοντας την ουκρανική άμυνα στα πεδία των μαχών, γράφει το southfront.press.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, τα μαζικά πλήγματα της Ρωσίας σφυροκοπούν τα ουκρανικά μετόπισθεν. Μια άλλη σειρά εκρήξεων αναφέρθηκε στην περιοχή του Κιέβου. Στρατιωτικά επιτελεία και αποθήκες φέρονται να καταστράφηκαν στις πόλεις Brovary και Bila Tserkva που δέχθηκαν αρκετές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα είχαν ως στόχο ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Dneptopetrovsk, Zaporozhie, Kharkiv και Mykolaiv. Ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Πολτάβα.

Σύμφωνα με τα MSM, η ουκρανική πολεμική αεροπορία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα μαχητικών F-16 από την Ολλανδία. Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές δημοσιεύουν πλάνα από F-16 που φέρονται να έχουν εντοπιστεί να πετούν στη δυτική Ουκρανία. Συνολικά, το ΝΑΤΟ υποσχέθηκε να στείλει 10 μαχητικά στην εμπόλεμη χώρα.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη εισέλθει στις μάχες στις νότιες και ανατολικές περιοχές και η ανάπτυξή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες για το αν οι Ουκρανοί πιλότοι, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη Δύση, είναι έτοιμοι να πετάξουν αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής. Εν τω μεταξύ, οι ρωσικοί πύραυλοι τα κυνηγούν ήδη στα ουκρανικά μετόπισθεν, καταστρέφοντας τις υποδομές των αεροδρομίων που είναι απαραίτητες για την απόκρυψη των πολύτιμων μαχητικών αεροσκαφών. Οι συνεχιζόμενες επιδρομές σε στρατιωτικά αεροδρόμια σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων στόχων Mirgorod στην περιοχή της Πολτάβα και Boryspil στο Κίεβο. Ωστόσο, οι Ρώσοι στρατιωτικοί περιμένουν τα F-16 να εισέλθουν στις μάχες, καθώς τους υποσχέθηκαν το βραβείο των 15 εκατομμυρίων ρουβλίων για το αεροσκάφος που κατέπεσε. Νωρίτερα εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες κέρδισαν μια περιουσία για την καταστροφή των γερμανικών Leopards, των αμερικανικών Abrams και άλλων όπλων του ΝΑΤΟ. Το F-16 είναι απίθανο να αποτελέσει εξαίρεση.

Ενώ ο ουκρανικός στρατός είναι απασχολημένος με την κατάκτηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επιθετική προέλαση προς διάφορες κατευθύνσεις. Η πρόσφατα εξαπολυθείσα επίθεση στο Chasov Yar έφερε νέα αποτελέσματα. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ερείσματα σε πολυώροφα κτίρια τόσο στις περιοχές Oktyabrsky όσο και Novy της πόλης, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου τους για περαιτέρω επίθεση.

Στην περιοχή του Τορέτσκ, ο ρωσικός στρατός σημειώνει επιτυχίες στα κοντινά χωριά. Το Pivdennoe τέθηκε επίσημα υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Οι Ρώσοι προελαύνουν στη Νέα Υόρκη και το Ζαλίζνοε, πλησιάζοντας το κύριο ουκρανικό προπύργιο στο Τορέτσκ.

Ο ρυθμός της ρωσικής προέλασης παραμένει γρήγορος στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ δυτικά της Αβντέεβκα. Ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την επιχείρηση εκκαθάρισης στο Novoselovka Pervaya. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές το χωριό Timofeevka τέθηκε επίσης υπό τον έλεγχό του.

Στη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απωθούνται από τις τελευταίες τους θέσεις στην Krasnogorovka. Αυτό το τελευταίο μεγάλο ουκρανικό προπύργιο στα περίχωρα του Ντονέτσκ καταστράφηκε ως αποτέλεσμα σκληρών μαχών που διήρκεσαν περισσότερο από τρεις μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail