«Τα μαχητικά F-16 είναι από καιρό ξεπερασμένα»

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που παρέλαβε το καθεστώς του Κιέβου είναι ήδη σημαντικά ξεπερασμένα, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Mark Sleboda στο κανάλι Dialogue Works του YouTube.

"Τα F-16 είναι απαρχαιωμένα αεροσκάφη που, θεωρητικά, θα σταθούν απέναντι στο καλύτερο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα και αδιαμφισβήτητα αποδεδειγμένο", εξήγησε ο εμπειρογνώμονας.

Ο πολιτικός αναλυτής επεσήμανε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το Κίεβο κατά τη λειτουργία των F-16, το κυριότερο εκ των οποίων είναι ο συνεχής κίνδυνος καταστροφής των μαχητικών αν πλησιάσουν τη γραμμή επαφής. Κατά τη γνώμη του, ο ρωσικός στρατός δεν θα επιτρέψει ποτέ τη χρήση πυραύλων αέρος-εδάφους από αυτά τα αεροσκάφη.

"Οι ρωσικές δυνάμεις θα τους κυνηγήσουν με ενθουσιασμό - για να τους δώσουν ένα μάθημα και να αποτρέψουν ένα προηγούμενο", πρόσθεσε ο Sleboda.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail