Η Ουκρανία τρέφει ελπίδες για την υποχώρηση των F-16 στις γραμμές του μετώπου

Freepen.gr - Ενώ το Κίεβο πανηγυρίζει για την άφιξη των πρώτων μαχητικών F-16, τα οποία δεν έχουν ακόμη εισέλθει στη μάχη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να σταματήσουν να υποχωρούν προς διάφορες κατευθύνσεις στα ανατολικά μέτωπα, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 5ης Αυγούστου, ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε μια σειρά από στόχους στα ουκρανικά στρατηγικά μετόπισθεν. Εκρήξεις βροντοφώναξαν στην περιοχή του Κιέβου, όπου οι τοπικές αναφορές επιβεβαίωσαν πλήγματα σε ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Μπίλα Τσέρκβα. Αυτή ήταν η τρίτη ρωσική επίθεση στην περιοχή μέσα σε μια εβδομάδα.

Περισσότεροι στόχοι καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων στην πόλη Vinnitsya και τη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβαναν τον τοπικό σιδηροδρομικό κόμβο και σημεία προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να κατέστρεψαν στρατιωτικές αποθήκες στο τοπικό αεροδρόμιο του Ντνίπρο.

Περισσότερα πλήγματα είχαν ως στόχο τις περιοχές Sumy, Cherkassy και Poltava, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν τα ουκρανικά στρατιωτικά αποθέματα στην περιοχή του Χάρκοβο.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά τα χτυπήματά τους αποκρούστηκαν.

Η ρωσική κυριαρχία στον αέρα και οι συνεχείς καταστροφικές επιθέσεις στα ουκρανικά μετόπισθεν υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στα μέτωπα.

Οι μεγάλες ουκρανικές εφεδρείες που ρίχτηκαν στις μάχες στην περιοχή του Χάρκοβο επέτρεψαν στον ουκρανικό στρατό να σταματήσει τη ρωσική προέλαση στις παραμεθόριες περιοχές. Το μέτωπο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στην περιοχή αυτή τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν σιγά σιγά τη ζώνη ελέγχου τους στο Βόλτσανσκ, πολεμώντας για κάθε κτίριο στους κεντρικούς δρόμους.

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιθέσεων στο Chasov Yar, οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν πρόσφατα τις ουκρανικές άμυνες κατά μήκος του καναλιού και απέκτησαν ερείσματα στους δρόμους των περιοχών Oktyabr και Novy. Παρά την αντίσταση της ουκρανικής φρουράς στην πόλη, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διασφαλίσουν τις θέσεις τους και να συνεχίσουν να επεκτείνουν ελαφρώς τη ζώνη ελέγχου τους.

Η περιοχή του Τορέτσκ παραμένει ένα από τα πιο επικίνδυνα πεδία μάχης για τον ουκρανικό στρατό. Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθέσεων στα χωριά στα περίχωρά της, ρωσικές ομάδες εφόδου κατάφεραν να προσεγγίσουν τα διοικητικά σύνορα και να εισέλθουν στην πόλη Τορέτσκ, απωθώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους υπόλοιπους οικισμούς στα περίχωρά της. Οι ρωσικές δυνάμεις ανταγωνίζονται ήδη τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στο δυτικό τμήμα του Ζαλίζνοε, περικυκλώνοντας την ουκρανική φρουρά στη βιομηχανική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Η ταχύτερη ρωσική προέλαση συνεχίζεται προς την κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο της Novoselovka Pervaya, ενώ οι ομάδες εφόδου έχουν ήδη εισέλθει στο Mezhevoe που βρίσκεται νοτιοδυτικά. Στο δυτικό πλευρό της ουκρανικής άμυνας, μάχες ξεκίνησαν στο Ζελαννόε, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ιβανόβκα στα βόρεια. Οι ταυτόχρονες ρωσικές επιθέσεις σε διαφορετικούς οικισμούς εμποδίζουν τον ουκρανικό στρατό να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail