Ο Μπλίνκεν λέει στην G7 ότι Ιράν - Χεζμπολάχ μπορεί να επιτεθούν στο Ισραήλ τις επόμενες 24 ώρες

ΑΡ Photo/Suhaimi Αbdullah
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) ότι το Ιράν και το κίνημα Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24 ώρες, μετέδωσε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios επικαλούμενος ανώνυμες πηγές του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios: "Ο υπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν δήλωσε στους ομολόγους του από τις χώρες της G7 την Κυριακή ότι μια επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα".

"Ο Μπλίνκεν συγκάλεσε την τηλεδιάσκεψη για να συντονιστεί με τους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να δημιουργήσει διπλωματική πίεση της τελευταίας στιγμής στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντίποινά τους", ανέφερε η ιστοσελίδα. "Τόνισε πως ο περιορισμός του αντίκτυπου των χτυπημάτων τους είναι η καλύτερη ευκαιρία να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος".

"Το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του Χεζμπολάχ έχουν υποσχεθεί να απαντήσουν στις δολοφονίες από το Ισραήλ του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη".

Το Axios ανέφερε επικαλούμενο πηγές του ότι "ο Μπλίνκεν τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ θα προβούν σε αντίποινα".

"Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο των επιθέσεων, αλλά τόνισε ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από τις επόμενες 24-48 ώρες - δηλαδή ήδη από τη Δευτέρα", σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail