Οι Σαουδάραβες "απείλησαν" την G7 για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία - Bloomberg

Handout/Anadolu via GΕΤΤΥ Ιmages
Freepen.gr - Η Ομάδα των Επτά "πιθανόν" εγκατέλειψε το σχέδιο των ΗΠΑ να απαλλοτριώσει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας λόγω μιας "συγκεκαλυμμένης απειλής" από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πίεζαν για την άμεση κατάσχεση περίπου 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρωσικά κρατικά κεφάλαια, τα οποία η Δύση είχε παγώσει το 2022 επικαλούμενη τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η ΕΕ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα ακινητοποιημένα περιουσιακά στοιχεία, ήταν απρόθυμη να δει το ευρώ να κινδυνεύει από τις πιθανές αντιδράσεις.

Η Σαουδική Αραβία "υπαινίχθηκε κατ' ιδίαν" ότι θα μπορούσε να πουλήσει κάποια από τα χρέη που κατέχει στην ΕΕ αν η G7 προχωρούσε στα σχέδια κατάσχεσης, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg επικαλούμενο "άτομα που γνωρίζουν το θέμα".

Μία από τις ανώνυμες πηγές του πρακτορείου περιέγραψε το μήνυμα του σαουδαραβικού υπουργείου Οικονομικών ως "συγκεκαλυμμένη απειλή", ενώ δύο άλλες δήλωσαν πως το Ριάντ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο γαλλικό κρατικό χρέος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail