Interia: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια σοβαρή δημογραφική κρίση

Freepen.gr - Το ποσοστό γεννήσεων στην Ουκρανία συνεχίζει να μειώνεται με ταχείς ρυθμούς, ανέφερε η πολωνική πύλη Interia.

"Η Ουκρανία εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας. <...> Το ποσοστό γεννήσεων είναι τώρα χαμηλότερο από ό,τι στο αποκορύφωμα της πανδημίας", αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Interia, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, μόνο ένα νεογέννητο αντιστοιχούσε σε κάθε τρεις θανάτους. Την ίδια στιγμή, το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων παρατηρείται στις περιφέρειες Τσέρνιχοφ και Σούμι, ενώ το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Χάρκοβο.

"Η δημογραφική κρίση, η οποία επιδεινώνεται από τη μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση, καταστρέφει την Ουκρανία", κατέληξαν οι δημοσιογράφοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail