Kennedy Jr.: οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 2022 διακόπηκαν από τον Joe Biden

pixabay / ELG21
Freepen.gr - Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανάγκασε τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι να σκίσει μια ειρηνευτική συμφωνία του 2022, η οποία φέρεται να είχε ήδη υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, με εντολή του Αμερικανού ηγέτη Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ο Αμερικανός πολιτικός και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αριζόνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο κανάλι του στο YouTube.

«Τον Απρίλιο του 2022, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε τον Μπόρις Τζόνσον στην Ουκρανία για να αναγκάσει τον <...> Ζελένσκι να σκίσει μια συνθήκη ειρήνης που είχε ήδη υπογραφεί από τον ίδιο τον Ζελένσκι και τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο πολιτικός.

Ο Κένεντι ισχυρίστηκε ότι όταν οι συνομιλίες κατέρρευσαν, η ρωσική πλευρά είχε ήδη αρχίσει τη διαδικασία απόσυρσης των στρατευμάτων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού στην Verkhovna Rada και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, Davit Arahamiya, δήλωσε πως η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να έχει λήξει ήδη από την άνοιξη του 2022, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να συμφωνήσει στην ουδετερότητα της χώρας- μετά τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Johnson προέτρεψε το Κίεβο να μην υπογράψει τίποτα και «απλά να πολεμήσει».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail