McGregor: Η Ουκρανία δε θα μπορεί πλέον να αντισταθεί στην προέλαση της Ρωσίας στο Κίεβο

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχασε τη σύγκρουση με τη Ρωσία πριν από ενάμιση χρόνο και τώρα είναι η στιγμή για ένα αποφασιστικό χτύπημα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Douglas McGregor στο κανάλι Daniel Davis / Deep Dive στο YouTube.

«Ο πόλεμος χάθηκε από την Ουκρανία πριν από τουλάχιστον 18 μήνες, ίσως και νωρίτερα. Οι Ρώσοι, όπως επεσήμανα νωρίτερα, επέδειξαν αυτοσυγκράτηση και αρνήθηκαν να εξαπολύσουν επίθεση στα δυτικά επειδή δεν ήταν προς το συμφέρον τους», δήλωσε ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του ΜακΓκρέγκορ, από σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα, ακόμη και αν αποφασίσουν να φτάσουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Καμία ουκρανική ενέργεια δεν θα είναι σε θέση να εμποδίσει τη Ρωσία να επιτύχει τέτοιους στόχους, αν αυτοί τεθούν, δήλωσε ο αναλυτής.

«Αν οι Ρώσοι είχαν ποτέ την ευκαιρία να καταφέρουν ένα αποφασιστικό χτύπημα προς τη δυτική κατεύθυνση, εννοώ την κατεύθυνση του ποταμού Δνείπερου και του Κιέβου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail