Η σπάνια ναυτική παραλλαγή των MiG-29 συνάντησε γερμανικά Eurofighter πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Freepen.gr - Στις 11 Ιουλίου ένα ζεύγος μαχητικών MiG-29K του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαιτίστηκε από γερμανικά Eurofighter πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, με τα τελευταία αεροσκάφη να αναπτύσσονται από τη Λετονία για καθήκοντα αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ. Το περιστατικό συνέβη πάνω από διεθνή εναέριο χώρο και είναι αξιοσημείωτο λόγω της κατηγορίας των ρωσικών αεροσκαφών που εμπλέκονται.

Το MiG-29K είναι ένα ναυτικοποιημένο παράγωγο του μαχητικού μεσαίου βάρους MiG-29M "4+ γενιάς", το οποίο είναι η ίδια μια βελτιωμένη παραλλαγή του σοβιετικού MiG-29 με ραντάρ συστοιχίας ηλεκτρονικής σάρωσης, γυάλινο πιλοτήριο και πρόσβαση σε μια σειρά σύγχρονων κλάσεων πυραύλων αέρος-επιφανείας, αέρος-αέρος και πυραύλων κατά πλοίων.

Η πιο εμφανής διαφορά του MiG-29K είναι οι πτυσσόμενες πτέρυγες του, που του επιτρέπουν να φιλοξενηθεί σε αεροπλανοφόρα. Η παραγωγή χρηματοδοτήθηκε αρχικά από παραγγελίες 42 αεροσκαφών από το Ινδικό Ναυτικό στις αρχές της δεκαετίας του 2010, επιτρέποντας στη Ρωσία να παραγγείλει στη συνέχεια ένα σύνταγμα 22 αεροσκαφών για το δικό της αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov.

Αν και το ρωσικό Ναυτικό φέρεται να προτίμησε αρχικά ένα ναυτικοποιημένο παράγωγο του βαρέως μαχητικού Su-27, το γεγονός ότι το κόστος για το άνοιγμα μιας γραμμής παραγωγής για το MiG-29K είχε ήδη χρηματοδοτηθεί από τις ινδικές παραγγελίες το οδήγησε να αποκτήσει αντ' αυτού το ελαφρύτερο και πολύ μικρότερης εμβέλειας αεροσκάφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail